Aan deze tafels in De Bolder mogen eters weer aanschuiven op maandag, woensdag en vrijdag om samen een maaltijd te nuttigen.
Aan deze tafels in De Bolder mogen eters weer aanschuiven op maandag, woensdag en vrijdag om samen een maaltijd te nuttigen. Foto:

'Samen eten in De Bolder is een stuk gezelliger'

door Jenny ter Harmsel Op de locatie De Bolder (Carintreggeland Eltheto) in Rijssen kunnen mensen samen eten. Dit was al mogelijk voor de coronatijd en kan ook in 2023 weer.

RIJSSEN - Na corona moeten mensen weer de weg terug zien te vinden. Letterlijk en figuurlijk de drempel weer over te (durven) gaan nu men weer samen mag zijn. Mevrouw Eertink bezoekt wekelijks de Bolder voor de maaltijd. "Mijn man verblijft hier in het verpleeghuis in Eltheto en op deze manier kunnen we toch samen eten, dat is heel fijn. Maar het zou ook fijn zijn wanneer er wat meer mensen komen eten. Sociale contacten zijn ook belangrijk en het eten is hier niet duur.”

Er is wel iets veranderd; de prijs is zelfs naar beneden gegaan. Aitink: "Men betaalt in het vervolg 60 euro voor een knipkaart van 10 maaltijden. Hiervoor krijgen onze gasten een goede maaltijd met een voorafje, hoofdgerecht en koffie of een toetje na. De vrijwilligers en de kok staan op maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 uur voor de mensen klaar. Opgeven kan iedere middag in de Bolder of via telefoonnummer: 0548-530915. Lastig om in het donker naar de Bolder te komen? Ook hiervoor staan onze vrijwilligers klaar. Zij kunnen u lopend begeleiden.”