Afbeelding

Voorleesdagen: Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Maximiliaan Modderman geeft een feestje is het Prentenboek van het Jaar en staat tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot en met 4 februari volop in de belangstelling. Maximiliaan is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen papa en mama zeggen als ze thuiskomen?

Op woensdag 1 februari is er in de Bibliotheek Rijssen om 15.30 uur een voorleesmoment met dit boek voor kinderen tussen 2 en 6 jaar en hun (groot)ouders. Op zaterdag 4 februari om 10.30 uur is er eenzelfde voorleesmoment in de Bibliotheek Holten. Ook bezoeken de bibliotheekmedewerkers tijdens de Nationale Voorleesdagen kinderdagverblijflocaties en basisscholen, waarmee ze wel 500 kinderen bereiken. De bibliotheekmedewerkers laten zien hoe leuk voorlezen kan zijn.

Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren zo heel veel nieuwe woorden en ze leren de wereld kennen. Daar heeft een kind zijn of haar hele leven profijt van. Daarnaast zorgt een voorleesmoment tussen jou en je (klein)kind voor een mooie band en herinneringen.

Een bibliotheekabonnement is voor ieder kind onder de 18 jaar gratis. “Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen met je kind tussen de 0 en 6 jaar naar de bibliotheek en ontvang bij inschrijving een leuke voorleesknuffel cadeau, zolang de voorraad strekt. Natuurlijk neem je meteen een leuk prentenboek mee om heerlijk samen van te genieten”, aldus de bibliotheek.

De Nationale Voorleesdagen is een campagne van de stichting CPNB ter bevordering van het (voor)lezen van (prenten)boeken.