Afbeelding
Foto:

Informatiebijeenkomst

Bijeenkomst over starten lokale energiecoöperatie

Tijdens de laatste vergadering van wethouder Tijhof met de werkgroep Bedrijventerreinen en de ondernemersverenigingen KWR, HIG en Bij de Tijd besloten zij om een informatiebijeenkomst te organiseren over het starten van een lokale energiecoöperatie en de realisatie van zonnepanelen op bedrijfsdaken. De organisatoren nodigt geïnteresseerde ondernemers uit voor deze bijeenkomst die wordt gehouden op maandag 6 februari.

RIJSSEN - "Een lokale coöperatie van en voor ondernemers, waar moet je dan aan denken? Dit is het idee: Ondernemers zijn lid van de coöperatie en stellen tegelijkertijd hun dak beschikbaar aan de coöperatie. De coöperatie investeert in de zonnepanelen op de bedrijfsdaken. Er is dus geen inbreng van eigen vermogen vanuit je onderneming nodig. Tegelijkertijd komen inkomsten van stroomproductie op het eigen dak via de coöperatie ten bate van de ondernemer. Voor de oprichting van een dergelijke coöperatie zijn er een aantal ondernemers nodig die hun dak beschikbaar stellen", luidt de uitleg.


Invulling bijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst licht Henk Roosink het concept van de lokale coöperatie verder toe. Men krijgt een beeld van de inkomsten uit de coöperatie bij de inbreng van een dak van bepaalde omvang. En er wordt geïnventariseerd wie belangstelling heeft om mee te doen aan een dergelijke coöperatie.
Daarnaast informeert Boy Peters de aanwezigen over het project voor de grote daken met een grootverbruikaansluiting.

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 6 februari van 18.30 tot 20.00 uur in het Gemeentehuis aan het Schild 1 in Rijssen. Wie wil deelnemen moet zich vóór 30 januari aanmelden door een e-mail te sturen naar h.smeijers@rijssen-holten.nl. Niet in de gelegenheid om de bijeenkomst te bezoeken, maar wel graag op de hoogte blijven. Stuur dan eveneens een e-mail naar bovenstaand e-mailadres.

www.groendoenwij.nl