Aart, Elize, Laurens, Jan, Jasmijn en Jorine van team de Doorzetters van Gera.
Aart, Elize, Laurens, Jan, Jasmijn en Jorine van team de Doorzetters van Gera. Foto:

'Nu kan ik onmacht omzetten in kracht'

Tijdens het ziekteproces van zijn vrouw Gera voelde Aart Kreijkes uit Rijssen zich machteloos maar tijdens de komende editie van Alpe d’HuZes zal hij die machteloosheid omzetten in kracht. Met BIG Challenge, farmers against cancer, gaat hij de berg fietsend en rennend bedwingen en daarbij zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker, dat is zijn doel.

RIJSSEN - Het is niet het eerste keer dat Aart tijdens de Alpe d’HuZes week erbij is. In 2017 fietste hij ook mee aan de Alpe d’HuZes. “Mijn vrouw Gera kreeg 10 jaar geleden de diagnose borstkanker. In 2017 was ze schoon verklaard en is ze mee naar Frankrijk geweest. Het was een heel bijzondere week die me ontzettend heeft geraakt. Echt een hele happening. Wel vond ik de aankomst boven, eenzaam. Nu ga ik met BIG Challenge, farmers against cancer, meedoen. Zij hebben boven op de berg een oppeppunt waar ze samen komen.”

Conditie opbouwen

Helaas kwam de kanker tot twee keer terug en is Gera in februari 2022 overleden. “Mijn dochter Jorine zei toen al snel: ‘Nu kun je wel weer meedoen aan Alpe d’HuZes.' 'Jazeker', was mijn antwoord, 'Onder één voorwaarde; dat jij ook meedoet'", zegt Aart. En ze zei direct ja. “Ze heeft niet echt een goede conditie, maar meldde zich aan en begon meteen twee keer per week spinninglessen te volgen. Ook mijn zoon Mark en mijn schoonzoon Jan Eggerink. Jan is een boerenzoon en werkt zelf bij een diergeneeskundig bedrijf. Hij kwam met het idee om met BIG Challenge mee te doen.” En zo gezegd zo gedaan. Het team ‘De doorzetters van Gera’ is aangemeld. Aart kent de agrarische sector; als bouwkundig tekenaar heeft hij veel stallen getekend.

BIG Challenge

BIG Challenge is een initiatief van Herman Houweling. Hij is deze actie in 2009 gestart en realiseerde dat jaar in zijn eentje een bedrag van 113.000 euro. Daarna is BIG Challenge enorm gegroeid: tijdens de afgelopen 12 edities hebben ruim 2.200 BIG Challenge-deelnemers tot en met 2022 zo'n 11 miljoen euro ingezameld voor Alpe d’HuZes/KWF. Daarmee is BIG Challenge uitgegroeid tot de op twee na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding. Belangrijk te weten dat Alpe d’HuZes en BIG Challenge een strikt anti-strijkstokbeleid hanteren: 100 procent van de giften gaat naar het onderzoeksfonds.

Het doel van BIG Challenge is om tijdens Alpe d'HuZes minimaal 1 miljoen euro bijeen te fietsen/rennen/lopen. Om dit te bereiken benaderen de BIG Challenge-deelnemers een groot aantal sponsors en organiseren zij in de aanloop naar het evenement allerlei sponsoractiviteiten. Enerzijds om geld in te zamelen en anderzijds om bij een breed publiek bekendheid te geven aan dit initiatief van de agrarische sector.

Bakworstactie

Aart en zijn team zijn een bakworstactie gestart. "We verkopen de heerlijke originele Twentse bak- en bloedworsten van Wiggers Vleeswaren. Mensen kunnen die bij ons bestellen en na 14 dagen leveren we die.” Een bloedworst kost 2,50 euro en een bakleverworst 4,50 euro. Heb je interesse neem dan contact op via 06 - 20 61 24 21 of mail naar info@k-b-c.nl "We zetten onmacht om in kracht en hopen veel geld op te halen voor meer onderzoek naar kanker”, besluit Aart. Doneren? Ga naar de actiepagina's van de teamleden op

opgevenisgeenoptie.nl

Pen