VVD'er René de Koff uit Holten is de nieuwe wethouder cultuur en financiën van Rijssen-Holten.
VVD'er René de Koff uit Holten is de nieuwe wethouder cultuur en financiën van Rijssen-Holten. Foto: gemeente Rijssen-Holten

Wethouder De Koff in PlatZat bij Radio 350

Wethouder René de Koff is aanstaande dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 te gast in het radioprogramma PlatZat van Radio 350.

RIJSSEN - De VVD wist na de gemeenteraadsverkiezing in de coalitieonderhandelingen een wethouderspost te bezetten in het nieuwgevormde College van Burgemeester en Wethouders. Voor het eerst in de geschiedenis kwam er een liberaal op het pluche in de persoon van oud-raadslid Rob de Koe.

Enkele weken daarna hield De Koe het al voor gezien en moest de VVD op zoek naar een nieuwe wethouder. Dat werd René de Koff uit Holten, die al langere tijd voor de VVD actief was.

 

Taakvelden
De Koff is onder meer verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Cultuur, Wonen-Recreëren-Veiligheid en Wijken. Daarnaast zijn er nog enkele projecten waaronder het nieuwe zwembad op de Koerbelt en de Afvalscheiding.

Over zichzelf
De programmamaker van PlatZat zijn heel blij dat de nieuwe wethouder zo snel ruimte in zijn agenda heeft willen maken om in het programma iets over zichzelf te vertellen. De voertaal in PlatZat is het Nedersaksisch; de programmamakers willen daarmee aantonen dat streektalen als communicatiemiddel uitstekende communicatiemiddelen zijn. De gasten zijn nooit verplicht zich van de streektaal te bedienen als ze zich daar ongemakkelijk bij voelen.