Jos Thomasse is op 6 maart bij de Christelijke Plattelandsvrouwen Vereniging.
Jos Thomasse is op 6 maart bij de Christelijke Plattelandsvrouwen Vereniging.

Lezing vol humor: Zoete Koek

Algemeen

RIJSSEN - Jos Thomasse verzorgt D.V. maandagavond 6 maart 2023 een verenigingsavond voor de Christelijke Plattelandsvrouwen Vereniging met als onderwerp: “Zoete Koek”. De avond begint om 19.45 uur en wordt gehouden in één van de zalen van de Syrisch Orthodoxe Kerk. Ingang aan de achterzijde van de kerk, Kroonnweide 2. 

Het woord “koek” komt op vele manieren terug in spreekwoorden, gezegden en taalkronkels in onze taal. Iets voor zoete koek slikken, een koekje van eigen deeg, dat is gesneden koek en zo kun je nog wel even doorgaan. Dat is dan ook de kern van het humoristische programma van dhr. Thomasse. De Nederlandse taal is doorspekt met spreekwoorden en gezegden die betrekking op het eten en drinken hebben. In “Zoete Koek” vertelt dhr. Thomasse iets over de herkomst en het goed of fout gebruik van spreekwoorden en gezegden. Dit leidt vaak tot komische situaties. Dat spelen met de Nederlandse taal ook leerzame effecten heeft is mooi meegenomen. Een beetje hersengymnastiek kan nooit kwaad. Dhr. Thomasse staat garant voor een gezellige en amusante avond. 

Iedereen is 6 maart van harte welkom. Ook niet-leden worden uitgenodigd om de avond, die wordt georganiseerd door de Christelijke Plattelandsvrouwen Vereniging bij te wonen.