Afbeelding

Hof van Holten

Algemeen

HOLTEN - Het Enkcoterrein ligt er leeg en verlaten bij, maar achter de schermen hard gewerkt aan de invulling van het nu lege terrein. Met begeleiding van Stichting Knarrenhof wil een initiatiefgroep in Holten een verzoek indienen bij de gemeente om hier de bouw van 22  levensloopbestendige woningen te realiseren voor een mix van bewoners vanaf 45 jaar, mogelijk enkele woningen voor jongeren. 

Het plan betreft een woonhof met koop- en huurwoningen met een kleine tuin, gelegen rond een binnenhof, met een gemeenschappelijke ruimte om bijvoorbeeld samen koffie te drinken en activiteiten te organiseren. Het is op die manier een veilige woonomgeving met privacy en toch alle voordelen van het samenwonen en de mogelijkheid om zo nodig een beroep te doen op andere bewoners. 

Stichting Knarrenhof heeft al veel woonvormen voor senioren in Nederland gebouwd en wil de initiatiefgroep in Holten graag ondersteunen bij het realiseren van hun plan. Daartoe is het echter van belang, dat belangstellenden zich inschrijven bij Stichting Knarrenhof: www.knarrenhof.nl. Op deze website is meer informatie over het concept Knarrenhof te vinden. Bij voldoende belangstelling kan het project worden opgestart en komt er een informatiebijeenkomst.