Afbeelding

‘De huiskamer van dokter Nagelhout’ in het Kulturhus

Algemeen

HOLTEN - De leerlingen van de Waerdenborch uit 4 havo, 4 vwo en 5 vwo hebben in het kader van het vak handarbeid een bijzondere expositie samengesteld.

De leerlingen van de Waerdenborch uit Holten werkten tijdens de lessen handarbeid aan een opdracht rondom de Nagelhoutcollectie van het Kulturhus Holten. Zij moesten een schilderij uit de Nagelhoutcollectie kiezen dat hen aansprak. Vervolgens was het de opdracht om een meubel te ontwerpen en te maken dat bij dat schilderij past. De relatie met het gekozen schilderij kan op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door overeenkomsten te zoeken in de beeldaspecten, kleur, vorm, compositie, structuur, licht en vorm. De overeenkomsten mochten zij ook op basis van de inhoud of de sfeer van het gekozen schilderij laten zien. Als basis voor het meubel mochten zij gebruik maken van een reeds bestaand meubel. Het meubel hoefde niet per sé functioneel te blijven. 

“De leerlingen hebben de opdracht voortvarend en creatief aangepakt. De resultaten zijn herkenbaar, vervreemdend en buitengewoon spitsvondig bedacht”, aldus de Waerdenborch.

De expositie is te bezoeken van 11 maart tot en met 27 mei. De Nagelhoutzaal in Kulturhus Holten is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur. Zondag is het gesloten. De toegang is gratis, helaas is het niet toegankelijk voor rolstoelen. Het Kulturhus is te vinden aan de Smidsbelt 6 in Holten.

Afbeelding
Afbeelding