De lezing over Erfrecht zal op 20 maart plaatsvinden in de bibliotheek Rijssen.
De lezing over Erfrecht zal op 20 maart plaatsvinden in de bibliotheek Rijssen. Foto:

Lezing Rijssen over belang van een goed testament

Erfrechtspecialist Marco Driesprong van Erfrechtplan geeft op maandag 20 maart informatie hoe familieleed te voorkomen is door een goed testament op te stellen.

RIJSSEN - De lezing is van 19.30 tot 21.00 uur in de Bibliotheek Rijssen. De bibliotheek is te vinden aan de Kerkstraat 4, 7461 CH te Rijssen.

Er bestaan soms veel misverstanden over de verdeling van een nalatenschap wanneer één van de twee partners overlijdt. De meeste vijftigplussers denken dat de afwikkeling van een erfenis in Nederland prima bij wet geregeld is. Maar niets is minder waar. Een goed testament kan veel leed en geld besparen. Ook kan het verstandig zijn om een levenstestament te maken om problemen te voorkomen als iemand bij leven zelf geen zaken meer kan regelen. Zodoende kan er vastgelegd worden wie financiële, medische en persoonlijke zaken kunnen regelen wanneer iemand dit zelf niet meer kan.
Marco Driesprong van Erfrechtplan geeft tijdens de lezing uitleg over erfrecht en zal vragen beantwoorden.

De lezing is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk via de agenda op de website van de bibliotheek op: www.bibliotheekrijssenholten.nl