informatie
informatie Foto:

Rijssens Museum

Lezing Twentse Passie en kruiswegstaties Koetshuis

Dinsdag 7 maart geeft de Twentse componist Geert Christenhusz uit Oldenzaal tekst en uitleg over de Twentse Passie die binnenkort in Den Haag en Ootmarsum wordt opgevoerd door Kamerkoor Mardi le Vingt en organist Henk Linker.

RIJSSEN -  Christenhusz vertelt 7 maart vanaf 20.00 uur hoe hij tot het componeren van zijn Twentse passie Ecco Homo, zie de Mens, is gekomen. 

In deze Twentse Passie spelen de Goudse kruiswegstaties, die nog in het Rijssens Museum te zien zijn, een hoofdrol. De veertien schilderijen die de lijdensweg van Christus verbeelden zijn nog tot 11 maart te zien het kasteel. Daarna gaan de schilderijen naar Den Haag waar de Twentse Passie op 18 en 19 maart wordt opgevoerd. Op 1 en 2 april wordt de Twentse Passie opgevoerd in de Simon en Judaskerk in Ootmarsum waar ook de 14 kruiswegstaties van Willem Hesseling te zien zijn. Bijwonen van de lezing kost 5 euro en voor vrienden van het museum 3 euro, inclusief twee keer koffie/thee. Na de lezing is er gelegenheid de Goudse kruiswegstaties in het kasteel te bezichtigen. Aanmelden wordt zeer aangeraden. Dit kan op info@rijssensmuseum.nl onder vermelden van passie.

De laatste kruiswegstatie laat de lege lijkwade zien in het geopende graf op de paasmorgen (foto: Willem Hesseling).