Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van dirigent Jaap Kramer, zal op vrijdag 10 maart een concert geven in de Nieuwe Blasiuskerk.
Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van dirigent Jaap Kramer, zal op vrijdag 10 maart een concert geven in de Nieuwe Blasiuskerk. Foto:

Voorjaarsconcert met het Rijssens Mannenkoor in Deldense kerk

Het Rijssens Mannenkoor geeft vrijdag 10 maart een concert in de Nieuwe Blasiuskerk in Delden.

DELDEN - Het is al heel wat jaren geleden dat het Rijssens Mannenkoor een concert heeft gegeven in Delden. Na de recente kerstconcerten zijn de mannen, onder leiding van dirigent Jaap Kramer vol enthousiasme begonnen met het instuderen van diverse nieuwe nummers. Het programma in Delden bestaat uit een mix van nieuwe en bekende nummers zoals 10.000 Reasons, Een toekomst vol van hoop, Tears in Heaven en Bridge Over Troubled Water. De koorleden zien er naar uit om van hun eerste concert in 2023 een succes te maken. Bijzonder is nog te vermelden dat het koor de afgelopen maanden weer diverse nieuwe leden mocht verwelkomen, terwijl andere koren inkrimpen en/of worden opgeheven wegens dalend ledenaantal.

Muzikaal zal het koor begeleid worden door de vaste pianist Jan Lenselink, organist Bert Kruis en op dwarsfluit Kees Alers. Wie eerder concerten van het Rijssens Mannenkoor heeft bijgewoond weet dat Jan Lenselink een extra dimensie aan het concert geeft door zijn virtuoze pianospel. Bert Kruis is naast organist ook dirigent van diverse koren, waaronder de Credo Singers uit Rotterdam. Als organist geeft hij veel concerten en wordt hij ook regelmatig gevraagd om koren te begeleiden bij hun concerten. Voor Kruis wordt het de eerste keer dat hij het Rijssens Mannenkoor mag begeleiden. Kees Alers wordt veel gevraagd om mee te werken aan concerten en geniet een zeer grote bekendheid. Kortom, musici van naam en faam die de koorzang zullen begeleiden, maar daarnaast ook zullen zorgen voor muzikale intermezzo's. Ervaar wat de zangers en de musici te bieden hebben en kom genieten in de fraaie kerk van Delden die een prachtige akoestiek heeft. 

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.

De kaartverkoop is inmiddels gestart en diverse muziekliefhebbers hebben zich inmiddels verzekerd van een kaartje. Wees er snel bij. Kaarten kosten 15 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Kaarten zijn te bestellen via de website van het koor. Ook zijn kaarten te koop bij The Readshop, Langestraat 19 in Delden (telefoon 074/3767188) en Cigo Hengelo, Uitslagsweg 91-5 (telefoon 074-3767188). Daarnaast zijn de kaarten natuurlijk ook te koop bij de ingang van de kerk, Langestraat 76, Delden.

rijssensmannenkoor.nl