Gert Harm ten Bolscher is lijsttrekker van de SGP voor de Provinciale Staten verkiezingen.
Gert Harm ten Bolscher is lijsttrekker van de SGP voor de Provinciale Staten verkiezingen.

'Zeggen wat je doet en doen wat je zegt' is het motto van de SGP

Het werk van de provincie is minder bekend. “De provincie bepaalt alles wat de gemeentelijke politiek overstijgt en wat niet bij de landelijke overheid thuishoort”, legt Gert Harm ten Bolscher, lijsttrekker van de SGP voor de provinciale verkiezingen, uit.

Bijvoorbeeld waar woningbouw plaats kan vinden, welke provinciale wegen worden aangelegd, waar ruimte is voor natuurontwikkeling en op welke plekken nieuwe bedrijventerreinen kunnen komen. Tegelijkertijd heeft de provincie ook invloed op culturele activiteiten en grote evenementen. “Juist bij deze laatste onderwerpen is het belangrijk welk kompas de provinciale politici hanteren.”


Voedselvoorziening

“Er komt veel op het platteland af. Dat geeft veel onzekerheid bij boerengezinnen.” Volgens de lijsttrekker is het belang van agrarische sector groot. “Het huidige onzekere beleid treft niet alleen onze boeren, maar brengt ook onze voedselvoorziening in gevaar. Daarom willen we met onze boeren samen blijven werken aan een toekomstbestendige agrarische sector.”


Drempels verwijderen

Overijssel is een fijne provincie om in te wonen en te werken. In Overijssel zijn volgens Ten Bolscher veel nieuwe woningen nodig. “Wij zetten ons in voor een gezonde woningmarkt waar starters ook een kans hebben. Geen onnodige drempels opwerpen, maar drempels verwijderen.”

Daarnaast moet er ook ruimte zijn voor groeiende en nieuwe bedrijven. Want die bieden werkgelegenheid. Daarom willen we de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven versterken. “We hebben vakmensen nodig met het oog op de toekomst van Overijssel.” Tegelijkertijd zijn goede en veilige wegen en een betrouwbaar openbaar vervoer, ook op het platteland, nodig.


Kompas

De Bijbel is voor de SGP het belangrijkste kompas. Dat biedt echt houvast en geeft vertrouwen. Vanuit die basis wil de SGP’er een bijdrage leveren aan het beleid en het bestuur van Overijssel. “Zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Daar mag iedereen ons op aanspreken.” Stem daarom 15 maart SGP: koersvast, betrokken en daadkrachtig!

Afbeelding