De genodigden maken zich op voor de kranslegging bij het monument. Op de voorste rij Roelf Wolterink en Comitélid Dianne Pas en de wethouders De Koff en Wessels.
De genodigden maken zich op voor de kranslegging bij het monument. Op de voorste rij Roelf Wolterink en Comitélid Dianne Pas en de wethouders De Koff en Wessels. Foto: Jan Joost

Wethouders De Koff en Wessels bij Woeste Hoeve

Namens het College van Burgemeester en Wethouders waren de wethouders René de Koff (VVD) en Erik Wessels (CDA) aanwezig bij de jaarlijkse herdenking bij het Woeste Hoevemonument in Beekbergen. Zij legden een bloemstuk.  

RIJSSEN-BEEKBERGEN - namens het Comité Herdenkingen Rijssen werd een bloemstuk gelegd door voorzitter Erik Brinks. 


Bij de executie op 8 maart 1945 werden 117 mannen door de Duitse bezetter om het leven gebracht. Dit was een vergeldingsmaatregel voor de aanslag op de hoogste Duitse politiegeneraal en de SS in Nederland, Hanns Albin Rauter.


Het verzet was van plan een vleestransport te overvallen, maar door een misverstand werd de auto van Rauter aangevallen. Rauter raakte zwaargewond maar overleefde de aanslag. 


Rijssenaren

Onder de geëxecuteerden waren de Rijssenaren Jan Zandvoort (51), Christiaan de Bruin (49) en Jan Hendrik Dommerholt (27). Nabestaanden van deze Rijssenaren waren ook aanwezig bij de herdenking. Ook burgemeester Ton Heerts (PvdA) van Apeldoorn legde een krans, samen met basisschooljeugd.