Afbeelding
Foto:

Mijn Lied-avond in Rijssen

Vanwege de vele positieve reacties op de Mijn-Lied-Avond in de Ontmoetingskerk afgelopen najaar, is besloten weer zo’n dienst te houden op zondag 26 maart in de avond. Ds. Egberts is dan de voorganger. De presentatie van het Mijn-Lied-deel is weer in handen van Elsbeth Wessels.

RIJSSEN - Een Mijn-Lied-avond is een zangdienst, waarin de te zingen liederen door de bezoekers van die dienst zijn aangedragen. Voorwaarde daarbij is dat het lied voor de aandrager een bijzondere, persoonlijke, betekenis heeft, en de aandrager dit verhaal achter het lied ook zelf in de dienst vertelt, waarna het lied gezamenlijk gezongen gaat worden. In het verleden leverde dat vaak heel mooie, persoonlijke getuigenissen op.


De dienst zal weer muzikaal omlijst worden door Niek Nijland op orgel, Bert Webbink op piano, en Henjo Lemans op trompet.

Een Mijn-lied-avond kan alleen worden georganiseerd als er weer mooie liederen worden ingezonden. De lezer van deze krant wordt bij deze van harte aangemoedigd hierin mee te denken, en dat geldt niet alleen leden van de Ontmoetingskerk. Ook anders-kerkelijken, of zelfs lezers die niet (meer) zoveel met een kerk ophebben, worden van harte uitgenodigd.

Het kan gaan om allerlei liederen: psalmen, gezangen, gospels, die een diepe betekenis voor u hebben.

De organisatie roept op om een liedje in te sturen met een eigen persoonlijk verhaal naar:

gvdmaat@ontmoetingskerkrijssen.nl

Bij veel inzendingen, zullen we een keuze moeten maken om de Mijn-Lied-avonddienst niet te lang te laten duren. De liederen waar we in het voorjaar niet aan toe gekomen zijn, zullen we nu weer meenemen.

Wanneer het ingestuurde liedje word gekozen wordt verzocht een eigen persoonlijke verhaal te vertellen, waarna dit lied met z'n allen gezongen wordt. Minder bekende liederen zullen in een YouTube-filmpje of in een andere presentatie getoond worden met de tekst.

De Mijn-Lied-Avond is zondagavond 26 maart om 19.00 uur in Rijssen aan de Boomkamp 4.


Mijn-Lied-team, Elsbeth Wessels, Anita Poortman en Gerrit van de Maat.