Afbeelding

Maranatha ontvangt een cheque van 5.000 euro

Algemeen

RIJSSEN - Woonzorgcentrum Maranatha in Rijssen heeft op zaterdag 11 maart een cheque ter waarde van 5.000 euro in ontvangst genomen van de Ter Horst Engberts Stichting in Rijssen. Dit in verband met het honderdjarig bestaan van deze stichting die destijds is opgericht door leden van de familie Ter Horst, toentertijd verbonden aan de Jutefabriek. 

Andere verenigingen/stichtingen die ook een donatie ontvingen zijn: Het Parkgebouw, muziekvereniging Wilhelmina, pluimveevereniging De Eendracht, Rode Kruis, Hospice De Reggestroom, De Wellehof, Stadskwartier Rijssen, De Schutse, Eltheto en Diessenplas in Holten.

Vrijheid en Veiligheid

Binnen Maranatha loopt het project Vrijheid en Veiligheid, dat er op gericht is om de bewoners zoveel mogelijk vrijheid en eigen regie te geven (het welzijn en welbevinden van de bewoners vergroten). Het is een breed project met veel aandachtsgebieden. Er wordt onder andere gekeken naar de inzet van (zorg)technologie en het aanpassen en het inrichten van de gangen, openbare ruimtes en tuinen. “De verpleegafdeling (32 bewoners) heeft twee binnentuinen. Beide tuinen kunnen een grote bijdrage leveren aan het vergroten van de leefruimte van de bewoners. Door deze tuinen in te richten met een groot belevingselement lokt het bewoners vaker naar buiten, dat is heel goed voor de bewoners. Dan blijven ze geactiveerd om dingen te doen, te zien, te vertellen, et cetera. Het is een stuk zingeving en zal hun welzijn bevorderen”, meent Margreet Langenhof, secretaresse Maranatha. Voor het realiseren van de nieuwe inrichting van de tuinen is Maranatha grotendeels afhankelijk van sponsors. “We zijn dan ook blij dat we dit prachtige bedrag hiervoor kunnen gebruiken.” Langenhof: “We hopen dat de bewoners deze zomer volop kunnen genieten van twee mooie binnentuinen.”