De opkomst in Rijssen-Holten bij de Statenverkiezingen was weer hoog als vanouds. Ruim 76 procent van de stemgerechtigden kwam opdagen.
De opkomst in Rijssen-Holten bij de Statenverkiezingen was weer hoog als vanouds. Ruim 76 procent van de stemgerechtigden kwam opdagen. Foto: gemeente Rijssen-Holten

BBB haalt SGP in Rijssen-Holten in bij verkiezingen

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Uit de voorlopige uitslagen van de verkiezingen voor de Provinciale Staten blijkt dat de Boer Burger Beweging (BBB) de SGP als grootste partij heeft ingehaald. 

De Staatkundig Gereformeerden kregen ruim 5700 stemmen. Maar BBB sleepte ruim 6000 stemmen in de wacht. De uitslag is voor een partij als de SGP met trouwe aanhang niet zo verwonderlijk, maar net als elders in den lande kreeg BBB extreem veel stemmen. Met de voorlopige uitslagen kan BBB rekenen op maar liefst 17 zetels in de Staten. Er zal creativiteit aan te pas moeten komen voor het maken van een nieuw College van Gedeputeerde Staten, waarin CDA, VVD, PvdA, CU en SGP samenwerkten. Wie deze puzzel nu al wil maken, kan dat doen op de website van de provincie Overijssel. Daar staat een “coalitiebouwer” waarmee je precies kunt nagaan welk samenwerkingsverband aan een meerderheid in de Staten komt. 

Opkomst

De opkomst voor de Statenverkiezingen in Rijssen-Holten lag op 76 procent en dat is weer een vertrouwd getal. De burgers van Rijssen-Holten toonden zich weer betrokken als vanouds om de gang naar de stembus te maken.