Linda Espeldoorn, media-adviseur van Hart van Rijssen-Holten.
Linda Espeldoorn, media-adviseur van Hart van Rijssen-Holten. Foto: Gerbert Voortman

Hart van Rijssen-Holten op donderdag

Algemeen

RIJSSEN/HOLTEN/ENTER - “Onze mooie huis-aan-huiskranten vallen per 4 mei op donderdag in de bus”, vertelt Linda Espeldoorn, media-adviseur van de weekkranten Hart van Rijssen-Holten en Hart van Hellendoorn-Nijverdal. “Er kwamen steeds meer signalen van adverteerders, winkeliersverenigingen, organisaties, stichtingen en verenigingen dat donderdag voor hen beter zou zijn als bezorgdag. Men wilde graag eerder ruchtbaarheid geven aan acties, aanbiedingen, activiteiten en evenementen in het weekend.”

“Dat de diverse organisaties aangaven dat donderdag beter zou zijn als bezorgdag, is reden voor ons om per 4 mei niet meer op vrijdag, maar op donderdag Hart van Rijssen-Holten en Hart van Hellendoorn-Nijverdal door de maar liefst 142 bezorgers van All-Inn Verspreidingen te laten bezorgen.” Het bezorgen van kranten is vaak de eerste bijbaan van onze eigen jeugd. Vanaf 13 jaar mag dit al worden gedaan. Bezorger van Hart van Rijssen-Holten worden op donderdag? Aanmelden kan via www.allinnbezorger.nl

Verhuizing kantoor

Bij DWF media, uitgever van 10 Twentse huis-aan-huiskranten, waaronder Hart van Rijssen-Holten, verlopen veel contacten online. “E-mail en telefoon werken prima”, vertelt Linda. “Het is lekker snel, maar toch is het vaak nog fijn om persoonlijk contact te kunnen hebben met elkaar. Ik vind dat de lokale huis-aan-huiskrant zichtbaar en benaderbaar moet zijn, daarom hebben we al jaren een kantoor in winkelcentrum de Hoge Wal. Per 1 september gaan we met ons kantoor de Hoge Wal verlaten om naar het onderkomen van matsi.nl in het centrum van Rijssen te verhuizen. Matsi.nl biedt ons ruimte in het nieuwbouwpand aan de Haarstraat (op de plek waar voorheen Albert Heijn gevestigd was). Iedere dinsdag tussen 11.00 en 13.30 uur is ons kantoor ge-opend voor alles dat met onze lokale huis-aan-huiskranten te maken heeft. Van een slimme aanpak om de lokale en/of regionale doelgroep te bereiken middels het plaatsen van bijvoorbeeld een advertentie of artikel, voor het laten opmaken en publiceren van familieberichten of het doorgeven van bezorgklachten is men welkom. Een afspraak maken voor buiten de reguliere openingstijden is eveneens mogelijk.”

Eerder aanleveren

Dat Hart van Rijssen-Holten een dag eerder verschijnt, heeft gevolgen voor het aanleveren van advertenties en persberichten. Advertenties moeten nu uiterlijk dinsdag 17.00 uur binnen zijn. Familieberichten en rouwadvertenties kunnen tot woensdag 9.00 uur aangeleverd worden. Persberichten die voor dinsdag 14.00 uur naar de redactie zijn gestuurd kunnen, als er voldoende ruimte is, nog geplaatst worden in de editie van diezelfde week.