Ontdekken bij het MaakLab.
Ontdekken bij het MaakLab.

Maakdag in het Kulturhus Holten

Algemeen

HOLTEN - De achtste editie van het Maker Festival Twente duurt vier dagen en vindt plaats in Roombeek Enschede (van 4 tot en met 7 mei). Vervolgens reist het festival door Twente, waarbij op vrijdag 12 mei de Bibliotheek Holten in het Kulturhus wordt bezocht. 

Tijdens het Maakdag Festival kunnen verschillende digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten in diverse labs worden ervaren en nieuwe maakwerelden ontdekt worden. Professionele techniekcoaches en makers begeleiden deelnemers bij het betreden van de wereld van ontwerpen, programmeren, kunst en media.

In het Kulturhus kan het MaakLab worden bezocht. Hier kan worden geĆ«xperimenteerd met creatieve maaktechnieken, zoals de nieuwste Make-It techniekkit. In het FilmLab is te leren hoe een 360 graden film gemaakt wordt. In het RobotLab kunnen deelnemers slimme robots programmeren of creĆ«er een eigen verhaal met de digitale installatie Nieuwe Verhalen in het MediaLab. 

Op vrijdag 12 mei vindt de Maakdag plaats in Kulturhus Holten en iedereen kan tussen 12.30 en 14.30 uur gratis binnenlopen. Ga voor het volledige festivalprogramma naar de website makerfestivaltwente.nl