De Zomermarkt Rijssens Mannenkoor is dit jaar niet alleen op het plein voor winkelcentrum De Hoge Wal.
De Zomermarkt Rijssens Mannenkoor is dit jaar niet alleen op het plein voor winkelcentrum De Hoge Wal. Foto:

Zomermarkt Rijssens Mannenkoor

Het Rijssens Mannenkoor houdt op zaterdag 17 juni 2023 weer haar jaarlijkse boeldag. De boeldag die de afgelopen jaren altijd in en rondom winkelcentrum De Hoge Hal plaatsvond, wordt uitgebreid naar de rest van het centrum. Mannenkoor, winkeliersvereniging De Hoge Wal en de dit jaar hun 75-jarig bestaan vierende middenstandsvereniging Habi hebben de handen ineengeslagen. Dit moet resulteren in een groots opgezette Zomermarkt op de dag voor Vaderdag. 

RIJSSEN - Het idee komt van Arjan Seppenwoolde en Dick Esink, die al jarenlang verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de boeldag van het Rijssens Mannenkoor. Samen met de beide winkeliersverenigingen is het idee uitgewerkt om zowel in de Haarstraat als in de Grotestraat marktkramen te plaatsen. Hier kunnen de winkeliers hun eigen waren uitstallen. Daarnaast worden er een aantal plekken beschikbaar gesteld aan marktkooplui. Arjan Seppenwoolde vertelt: “Met deze gewijzigde opzet hopen we te bereiken dat er die dag veel reuring is in het centrum en veel publiek trekt. Omdat de markt grootst opgezet wordt, hebben wij ook de naam gewijzigd in Zomermarkt Rijssens Mannenkoor. Dit past beter bij dit evenement en moet een mooie aftrap worden van het zomerseizoen." 

De activiteiten van het Mannenkoor zullen in en om De Hoge Wal plaatsvinden. Bekende publiekstrekkers zijn natuurlijk de boekenkraam, de kraam met kleingoed, kleding, speelgoed en natuurlijk het prijzenspel. Hier zijn schitterende prijzen te winnen. Terwijl de kinderen zich vermaken in het springkussen, kunnen de ouders genieten van een lekkere kop koffie of andere lekkernij.

Goed doel

Het Rijssens Mannenkoor is van mening dat een gedeelte van de opbrengst van deze dag geschonken moet worden aan een goed doel. Dick Esink vertelt dat hiervoor de Baalderborg Groep is uitgekozen. “Zij bouwen op dit moment een wooncomplex voor mensen met een verstandelijke beperking aan de Zeven Peggenweg in Rijssen. De nieuwbouw zal dit jaar gereed zijn en de inrichting en de aanleg van de tuin zal het nodige geld kosten en daar willen wij graag een bijdrage voor leveren", aldus Esink. Hij vertelt dat het de bedoeling is dat die dag rond 16.00 uur de opbrengst zal worden overhandigd aan vertegenwoordigers van de Baalderborg Groep.

Oproep

Activiteiten van het Rijssens Mannenkoor in en om Hoge Wal

Beide heren doen nog de oproep om spullen die men niet meer gebruikt in te leveren bij het Mannenkoor, in het koorgebouw aan de Butaanstraat. Naast de papierbakken, waar het oud papier in kan, staat een kar waarin mensen hun overtollige spullen kwijt kunnen, zoals kleingoed, speelgoed, nette kleding, nog werkende elektrische apparaten et cetera. Hiermee kunnen de marktkramen van het Mannenkoor dan weer gevuld worden.

Pen