Voorzitter Herman Brinks met het jubileumboek aangeboden door de makers Marlies Bontje (links) en Corrie Bark.
Voorzitter Herman Brinks met het jubileumboek aangeboden door de makers Marlies Bontje (links) en Corrie Bark. Foto: OKIA

Historisch overzicht van OKIA in jubileumboek

Touwtrekvereniging OKIA bestond in 2020 vijftig jaar. Het zou groots worden gevierd, maar dat kon niet doorgaan vanwege de pandemie. Stil gezeten is er allerminst. Na het succesvolle wereldkampioenschap in 2022 is er nu een jubileumboek verschenen over ‘vijftig en twee jaar’ touwtrek historie uit Holten. Vrijdagavond 28 april werden de eerste exemplaren aangeboden.

HOLTEN - "We hebben de info bij elkaar verzameld, diverse leden geraadpleegd en zo een mooi boek kunnen samenstellen met verhalen, anekdotes, wist u datjes, interviews en 350 foto’s", vertelt Corrie Bark die samen met Marlies Bontje de creators zijn van het 140 pagina’s tellende boek. "De interviews zijn gemaakt door DOOR Communicatie en de vormgeving was in handen van Reclamemakers", zegt Corrie. "Het wereldkampioenschap uit 2022 is er uiteraard in meegenomen, maar belangrijk te vermelden is dat het over vijftig jaar OKIA gaat."

OKIA, Onze Kracht Is Achteruit, is een gerespecteerde vereniging binnen de touwtrekgemeenschap in binnen- en buitenland en wist talloze kampioenen af te leveren. 

Tijdens de boekpresentatie in het eigen clubgebouw werden de eerste exemplaren in het bijzijn van vele genodigden door voorzitter Herman Brinks aangeboden aan ereleden Allard Wansink en Marietje Marsman. Allard Wansink was pionier en oprichter van OKIA tweeënvijftig jaar geleden. Het derde erelid van de club Herman Schorfhaar, kon niet aanwezig zijn. 

Het boek geeft een mooi overzicht van vijftig jaar OKIA en kan worden besteld via de website www.okia.nl en bij Roelie Bloem & Design.

Creators Corrie Bark (links) en Marlies Bontje met het jubileumboek (foto: OKIA)