Bevrijdingsvuur naar Rijssen

Een jaarlijks terugkerend event: de Nationale Bevrijdingsvuurestafette van 4 op 5 mei. In Wageningen komen sporters uit heel Nederland samen om het Bevrijdingsvuur op te halen en te verspreiden door heel het land. Ter Steege brengt dit jaar het vuur via Apeldoorn naar Rijssen. 

RIJSSEN - Op 4 en 5 mei zal Ter Steege Groep met zo'n 30 medewerkers deelnemen aan de Bevrijdingsloop. De groep vertrekt vanuit Rijssen naar Wageningen en begint om 00.30 uur aan een estafetteloop, waarbij zij om de beurt het bevrijdingsvuur dragen naar Apeldoorn en Rijssen. 

Rieneke Leusink - Ter Steege, HR- en Marketing Manager vertelt: "We hebben als werkgever de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers hoog in het vaandel staan. Om daar invulling aan te geven, doen we onder andere regelmatig mee aan sportactiviteiten door heel het land. Zo zijn we ook bij de Bevrijdingsloop gekomen: met elkaar de nacht door sporten om het vuur vanuit Wageningen naar Apeldoorn en Rijssen te brengen. Daarnaast vinden we het ook mooi om zo bij te dragen aan het herdenken en vieren van onze vrijheid."

De groep bereikt op 5 mei om 09.00 uur het Europaplein in Rijssen, waar het bevrijdingsvuur wordt overgedragen aan de Gemeente Rijssen-Holten tijdens een ceremonie die voor iedereen toegankelijk is.