Het rivierenlandschap staat bekend om haar ‘wandelende’ rivieren. Een rivier eet aan de buitenkant van de bocht het land op en zet aan de binnenkant van de bocht het zand weer af (foto: Marcel Veenstra).
Het rivierenlandschap staat bekend om haar ‘wandelende’ rivieren. Een rivier eet aan de buitenkant van de bocht het land op en zet aan de binnenkant van de bocht het zand weer af (foto: Marcel Veenstra). Foto: Marcel Veenstra

Ga mee met de ‘OpStap’ excursie langs de Regge

Algemeen

ENTER - Landschap Overijssel verzorgt een bijzondere ‘OpStap’ excursie langs de Regge. Ontdek dit zelf en ga zondag 21 mei om 9.30 mee met de wandelexcursie vanuit De Wisselmaat bij het Exoo tussen Wierden en Enter. Langs de oevers van de Regge worden bijzondere bomen en planten aangetroffen. 

De landschapsgids van Landschap Overijssel zal tijdens de wandeling uitleg geven over de flora en fauna en cultuurhistorie langs de Regge. Dit waterrijke gebied is de leefomgeving van veel bijzonder vogels, zoals bij voorbeeld de ijsvogel. Daarnaast is er een grote diversiteit van planten en bomen waar de gidsen meer over kunnen vertellen. De wandeling duurt minimaal 2,5 uur. Onderweg zal worden gestopt voor een kleine pauze. Stevige, waterdichte schoenen zijn een goed idee tijdens deze excursie in dit natte gebied.

Aanmelden

Via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten kan worden aangemeld voor deze ‘OpStap’ excursie op zondag 21 mei. Er is plaats voor maximaal 15 personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Als donateur van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, kan men op vertoon van de donateurspas gratis mee.