In 2023 is er weer een Enterrun. De organisatie hoopt op net zo veel enthousiasme als in 2018 (foto: Gerrit Klein Nagelvoort)
In 2023 is er weer een Enterrun. De organisatie hoopt op net zo veel enthousiasme als in 2018 (foto: Gerrit Klein Nagelvoort) Foto: Gerrit Klein Nagelvoort

De Enterse Motor Club organiseert Enterrun

De Enterse Motor Club organiseert weer een Enterrun, een motortoertocht voor gehandicapten. Deze 36e editie wordt gehouden op zaterdag 20 mei.

ENTER - De Enterrun is een evenement waarbij gehandicapte kinderen en jongeren een hele dag mee mogen rijden in het zijspan van een motor. Daarvoor komen op zaterdag 20 mei circa 35 motorrijders met hun zijspancombinatie naar ’t Kluphoes van de EMC aan de Krompatte in Enter. De motorclub kan door de vele motorrijders die meedoen een ware feestdag aanbieden aan een grote groep gehandicapte jongeren.

Om 9.00 uur wordt er verzameld bij 't Kluphoes. "‘s Morgens rijden we door een mooi stukje van Twente en hebben pauze in de buurt van Saasveld op de parkeerplaats van Café Restaurant ‘t Anker. Tussen de middag wordt de inwendige mens versterkt bij Bistro T-Bone in Enter. Het middagprogramma wordt deze keer verzorgd door Stichting Leemspoor Rijssen. Om 16.15 uur hopen we Enter weer binnen te rijden met de hele karavaan", zo laat de organisatie weten. 

Het hele evenement wordt georganiseerd door leden van de EMC. Onder leiding van de verkeersregelaars zal gezorgd worden dat de karavaan non-stop door kan rijden. 

"Kom vooral even kijken aan de Krompatte of de Dorpsstraat bij aankomst of vertrek van de karavaan en zwaai onze gasten even vriendelijk toe", aldus de organisatie. "Mocht u toevallig even op ons moeten wachten, heb dan even geduld en help ons om deze gehandicapten een feestdag aan te bieden waar ze nog lang van kunnen nagenieten. Tenslotte: dank aan alle sponsoren die het ook dit jaar weer mogelijk maken om samen met de EMC dit evenement te organiseren."