Burgemeester Van Houdt, gemeentesecretaris Tukker en de wethouders bij de loods van het Rijssens Leemspoor. Hier krijgen ze uitleg van Gerrit Averesch (midden met wit shirt) van het Rijssens Leemspoor.
Burgemeester Van Houdt, gemeentesecretaris Tukker en de wethouders bij de loods van het Rijssens Leemspoor. Hier krijgen ze uitleg van Gerrit Averesch (midden met wit shirt) van het Rijssens Leemspoor. Foto: De Kooperaatsie

College bezoekt per fiets de Vijf Rijssense Iconen

Burgemeester Jurgen van Houdt, gemeentesecretaris Rick Tukker en de wethouders René de Koff, Ben Beens, Erik Wessels en Bert Tijhof maakten dinsdagmiddag een fietstocht langs de vijf toeristische attracties van Rijssen.

RIJSSEN - Ondanks de wat mindere weersomstandigheden stapten de burgemeester en zijn wethouders dinsdagmiddag op de fiets.

Op uitnodiging van toeristisch samenwerkingsverband de Koöperaatsie brachten B en W een bezoek aan de vijf Rijssense iconen die in de Koöperaatsie met elkaar optrekken. Onder het motto "College Tour" werd gestart in het Parkgebouw, waar Koöperaatsievoorzitter Jan Bakker iets vertelde over de landmarkplannen bij de A1. Jolanda Agteresch van het Parkgebouw vertelde iets over haar onderneming en bood het gezelschap de nieuwe theatergids aan. Hierna werd een bezoek gebracht aan het Rijssens Leemspoor, het Rijssens Museum, de Pelmolen en met de Enterse Zomp werd een tochtje over de Regge gemaakt.

De tocht eindigde weer in het Parkgebouw waar nog kort werd nagepraat. De bestuursleden van de Koöperaatsie spraken naderhand van een nuttige kennismakingsmiddag.