Fractievoorzitter Jan Beunk van Gemeentebelang heeft schriftelijke vragen ingediend bij B en W over de sloopmeterregeling.
Fractievoorzitter Jan Beunk van Gemeentebelang heeft schriftelijke vragen ingediend bij B en W over de sloopmeterregeling. Foto: Jan Joost

‘College heeft de raad foutief geïnformeerd’

Algemeen

RIJSSEN - Fractievoorzitter Jan Beunk van Gemeentebelang denkt dat het College van Burgemeester en Wethouders de gemeenteraad foutief heeft geïnformeerd over de zogenaamde sloopmeterregeling. Hij heeft daar inmiddels, mede namens zijn fractie, schriftelijke vragen over ingediend bij B en W. 

Beunk kwam de publicatie van de Regeling Sloopmeterregistratie Rijssen-Holten tegen op de website van de overheid www.overheid.nl op 8 mei jongstleden. Beunk wil weten hoe een regeling die in 2017 is vastgesteld door B en W pas vijf jaar later wordt gepubliceerd. Beunk vraagt of er in die tussentijd ook besluiten zijn genomen op basis van deze niet gepubliceerde regeling. “Er is afgelopen jaren regelmatig getoetst aan de sloopmeterregistratieregeling. Juridisch treedt de regeling pas in werking op de dag van bekendmaking, dus 9 mei 2023. Wat betekent in dit verband de passage dat de regeling met terugwerkende kracht tot 22 december 2017 in werking treedt voor de rechtszekerheid van onze inwoners? Heeft de late publicatie van de regeling gevolgen voor bestemmingsplannen waarover besluiten zijn genomen op basis van deze regeling”, zo wil Beunk weten van B en W.