Fietsers van de Tourclub Rijssen en Theo de Rooij verkennen de nieuwe 110 km. gravelroute
Fietsers van de Tourclub Rijssen en Theo de Rooij verkennen de nieuwe 110 km. gravelroute Foto:

Theo de Rooij Classic pakt uit met nieuwe fietsroutes

Tourclub Rijssen, in samenwerking met Theo de Rooij, houden op 3 juni de dertiende editie van Theo de Rooij Classic, hét fietsevent van Twente. CSG Reggesteyn in Rijssen zal opnieuw het startpunt zijn van een zevental tochten voor racefiets, gravel- en mountainbike. Helemaal nieuw deze editie zijn de gravelroutes, die ook de Achterhoek zullen aandoen. 

RIJSSEN-HOLTEN - Volgens de organisatie zal de natuur op z’n mooiste zijn en is fietsplezier en beleving mede daardoor gegarandeerd. Het terrein rondom Reggesteyn zal sfeervol worden aangekleed met onder andere foodtrucks en diverse promotiestands met uiteenlopende fietsmerken. Het oog van een fervent fietser wil immers oog wat.

Een van de hoogtepunten van de Theo de Rooij Classic – fietsen voor het goede doel – is de bijzondere samenwerking met de Voedselbank Rijssen-Holten. Vrijwilligers van de lokale Voedselbank zullen op 3 juni een deel van de bevoorrading voor hun rekening nemen. Naast een welkome donatie van diverse bedrijventeams en de te verwachten deelnemers, zullen de opbrengsten van de catering geheel ten goede komen van de Voedselbank.

Andere goede doelen die worden ondersteund bij deelname aan de Classic zijn woonlocatie De Bekke Rijssen (voor mensen met een verstandelijke beperking), een alternatieve behandeling voor Tourclublid Gerrit Kwintenberg (hij kampt met hersenletsel als gevolg van een ongeval) en het bijzondere hartonderzoek van Rogier Veltrop. Fiets ook mee.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar

theoderooijclassic.nl