Ontdek de 3D-pen bij de maakdag in Enter.
Ontdek de 3D-pen bij de maakdag in Enter. Foto:

Maakdag Enter

In de bibliotheek van Enter vindt op donderdag 25 mei van 12.30 tot 16.30 uur een Maakdag plaats. Jong en oud met interesse in technologie zijn van harte welkom.

ENTER - Op deze Maakdag is er veel apparatuur aanwezig waarmee kennisgemaakt kan worden. Er kan gewerkt worden met onder meer een 3D printer, plotter, borduurmachine en 3D pennen. Eveneens is er Klompen- en zompenmuseum met een Klompenconfigurator. Nieuwsgierig? Kom langs en ontdek wat deze Maakdag te bieden heeft. Vanaf 12.30 uur is er vrije inloop, het is gratis en aanmelden is niet nodig.

Op het programma staan de volgende "Labs" MaakLab, RobotLab, FilmLab, MediaLab en KennisLab. Ontdek nieuwe technieken in het MaakLab door zelf bioplastic of een rotormobiel te maken. Leer het programmeren van robots in het RobotLab. Creƫer je eigen film of verhaal in het FilmLab met met een 360 camera of via stopmotion. Beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers in het MediaLab. Maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft in het KennisLab. Professionals van (lokale) bedrijven of onderwijsinstellingen laten zien en ervaren hoe maaktechnieken worden gebruikt in hun werksituatie. Kom spelen met de digitale kunstwerken en wordt ondergedompeld in nieuwe ervaringen.

informatie