Organist Evert van der Veen bijt het spits af in de reeks orgelconcerten in de Schildkerk.
Organist Evert van der Veen bijt het spits af in de reeks orgelconcerten in de Schildkerk. Foto:

Orgelconcerten Schildkerk

Ook voor deze zomer staat er weer een serie orgelconcerten gepland in de Schildkerk te Rijssen. Op zaterdag 3 juni bijt organist Evert van der Veen uit Voorthuizen het spits af. 

RIJSSEN - Op het programma staan op 3 juni onder andere Fantasia en fuga in c van J.S. Bach, Marche Triomphale van J.N. Lemmens en Fantasie Sonate nr. 3 van Samuel de Lange sr. Daarnaast speelt Van der Veen ook koraalbewerkingen van Max Reger, Kees van Eersel en van hemzelf.

Evert van der Veen kreeg z’n eerste orgellessen van zijn oom. Daarna volgde hij lessen bij John Propitius, die hem ook voorbereidde op een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Hier studeerde hij bij Theo Teunissen, waarbij hij zich bekwaamde in alle aspecten van het orgelspel. Ook alle orgelstijlen werden bestudeerd: van Sweelinck tot Messiaen.

Evert is werkzaam als kerkorganist in Voorthuizen en Putten, als dirigent en koorbegeleider en als concertorganist in binnen- en buitenland. Het improviseren in allerlei stijlen en vormen is een muzikale uitingsvorm die hem na aan het hart ligt.

Het concert begint om 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. Toegang gratis, collecte aan de uitgang. 

Ook op 22 juni, 22 juli, 26 augustus en 3 september zijn er orgelconcerten in de Schildkerk.