Afbeelding

GB bezorgd over vliegverkeer

Algemeen

RIJSSEN – De gemeenteraadsfractie van Gemeentebelang (GB) wil van burgemeester en wethouders weten hoe het zit met de dreigende overlast van het vliegverkeer dat naar vliegveld Lelystad. In een brief aan het college van B en W stelt de fractie de kwestie aan de orde naar aanleiding van berichten in de regionale en lokale media. Daarin verschijnen artikelen over mogelijke overlast en milieuschade in de regio als gevolg van de uitbreiding van vluchten en vliegroutes naar vliegveld Lelystad.

Volgens GB streeft de actiegroep Hoog Over(ijssel) naar hogere aanvlieg- en wachtroutes voor het vliegverkeer. "Gemeld wordt dat boven het Vechtdal en boven de Sallandse Heuvelrug/Holterberg passagiersvliegtuigen rondjes gaan draaien als ze bij aankomst in de wachtstand worden gezet.
De hoogte van de wachtstand zou tussen de 1 en 2 km zijn waardoor overlast overlast en milieuschade zou kunnen worden veroorzaakt. Voor zover ons bekend is er geen MER-rapportage opgesteld voor het nu voorliggende gebied. De gemeenteraad van Hellendoorn heeft al over dit onderwerp een informele en openbare informatiebijeenkomst gehouden."
Gemeentebelang wil dan ook graag weten of er sprake is van mogelijke toekomstige overlast en zo ja, is er inzicht in de mate van overlast waarmee onze gemeente wordt geconfronteerd? "Is het college bereid alsnog aan te dringen op de niet uitgevoerde MER-rapportage?
Heeft het college overleg gehad met de gemeente Hellendoorn over dit onderwerp en de mogelijke gevolgen voor de Sallandse Heuvelrug? Dat geldt zowel de natuur- en milieuaspecten als de inwoners en verblijvenden in het gebied.
De aanvliegroutes naar Lelystad gaan over de hele provincie. Heeft het college al overleg met de provincie gehad over dit dossier of is er op korte termijn overleg? De actiegroep Hoog Over(ijssel) stelt dat het hoger aanvliegen een verantwoord alternatief is om overlast en milieuschade te beperken. Kunt u deze standpunten in samenwerking met betrokken gemeenten en provincie laten onderzoeken?"
GB vindt het onderwerp zeer urgent en verzoekt het college dan ook spoedig te antwoorden.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 3 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 7 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 10 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 10 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 12 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41