Afbeelding

Borkent wil opnieuw uitbreiden

Algemeen

RIJSSEN – Kwekerij Borkent wil opnieuw werk maken van de uitbreidingsplannen in het gebied tussen Leijerweerdsdijk en de Witmoesdijk die in het verleden strandden door bezwaren van de omwonenden.

Borkent heeft nu een nieuwe aanvraag ingediend voor zijn plannen die van een zodanige omvang zijn dat daarvoor het bestemmingsplan moet worden aangepast. Voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning moet het hele traject van indienen, inspraak en besluitvorming worden doorlopen. Volgens wethouder Ben Beens gaat het kom een principeverzoek.
Het college legt dat verzoek voor aan de raadscommissie die gaat over het grondgebied.
Omdat eerdere uitbreidingsplannen van Borkent in het verleden het nodige stof hebben doen opwaaien, heeft het college de omwonenden geïnformeerd. "Er is in de nieuwe plannen door Borkent goed aandacht besteed aan de inpassing van de uitbreiding in het landschap.
Het college wil het platteland vitaal houden, maar de aanvraag van Borkent past binnen de huidige contouren, maar de commissieleden zijn nu aan zet," aldus de wethouder.
Eerdere uitbreidingsplannen van Borkent gingen niet door omdat omwonenden een forse toename van geluidsoverlast vreesden, net als een toename van de verkeersonveiligheid door een groeiende stroom vrachtverkeer en overlast van onkruidbestrijdingsmiddelen.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 2 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 7 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 10 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 10 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 12 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41