Afbeelding

Jongerenwerk in actie voor Serious Request

Algemeen

RIJSSEN/HOLTEN - Het jongerenwerk in Holten van ViaVie Welzijn en Stichting Specifiek Jongerenwerk Pand 11 uit Rijssen slaan de handen ineen. In beide kernen worden diverse acties opgezet om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request: the Lifeline.

Serious Request zet zich dit jaar samen met het Rode Kruis in voor slachtoffers van mensenhandel. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico. Mensenhandel komt overal ter wereld voor, ook in Nederland. Het Rode Kruis leert kwetsbare jongeren hoe ze uit de handen van mensenhandelaren blijven.

Acties Pand 11
In de week van 9 december kan er op diverse manieren bij Pand 11 gedoneerd worden. De meiden van het meidenwerk staan de hele week in de keuken om de lekkerste cakejes en taarten te bakken voor de verkoop. In het centrum kunnen voetbalskills getest kunnen worden: Voor een kleine bijdrage kan er geschoten worden in het snelheidsdoel. Uiteraard ontbreekt de kraam met verkoop van warme chocolademelk hierbij niet. Verder wordt tijdens de opening van de schaatsbaan in het centrum van Rijssen wordt gecollecteerd.

Acties in Holten
Vanaf 9 december worden door Hole-10 ook diverse acties uitgezet. Zo worden de komende maand alle inbrengsten van de barverkoop in het jongerencentrum in de pot voor Serious Request gedaan en is doneren in de vrije giften pot mogelijk. Ook zullen jongerenwerkers en jongeren de komende 2 weken overal in Holten te zien zijn om statiegeldflessen op te halen. Als laatste zal het jongerenwerk op vrijdag 20 december van 13.00 tot 17.30 uur te vinden zijn op de markt in Holten met onder andere een verloting. Met dank aan medewerking van de Koff kunnen ook hier de voetbalskills getest worden.

Aanbieden cheque
Op zondagavond 22 december zal het jongerencentrum Hole-10 vanaf 22.00 uur geopend zijn met een winterbarbecue. Gezamenlijk vertrekken jongeren en jongerenwerkers dan rond 1.30 uur 's nachts naar Smidsbelt in Holten, waar 3FM een cheque-point organiseert en de DJ's langs komen lopen.

Meer informatie
Meer informatie over de acties van het jongerenwerk of doneren aan de acties van het jongerenwerk? Neem dan contact op met één van de jongerenwerkers: Pand 11, Rijssen: Tom Vissers (06 30 26 41 64) of Hole-10, Holten: Lex Harmeling (06 45 90 02 54)/

Afbeelding
Draaien maar! 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 7 uur geleden
De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland voor zaterdag 18 mei.
Maik Duin scoort knappe tweede plaats op het TT Circuit Assen 30 apr, 10:17
Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 29 apr, 18:04
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27
Afbeelding
Cursus Jeugdnatuurbegeleider Sallandse Heuvelrug en Reggedal 28 apr, 17:58
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
Bijen zijn zeer belangrijk voor het ecosysteem, helaas slinken hun aantallen.
Help Nederland in bloei te zetten 28 apr, 11:55