Afbeelding

Ongedwongen sporten voor recreanten bij HCHR

Algemeen

HOLTEN - Sinds twee weken is het mogelijk voor mannen van ongeveer dertig jaar en ouder om op een ongedwongen manier sportief bezig te zijn bij het recreantenteam van Hockeyclub Holten Rijssen (HCHR).

De vereniging nodigt nieuwsgierigen uit om een keer mee te trainen. Het net opgerichte recreantenteam traint iedere woensdagavond om 20:30 uur op het trainingscomplex aan de Aaltinksweg 1b in Holten. “Tijdens de training leer je de basisbeginselen van het hockeyspel. Overspelen, bal aannemen, balbeheersing, op doel slaan en spelregels worden geleidelijk aangeleerd. Enige ervaring met hockey is absoluut niet nodig”, legt voorzitter Jerry Prins uit. “De bedoeling is om bij voldoende teamleden in een speciale competitie van de KNHB te spelen”.

Gezelligheid
Nu de eerste trainingen erop zitten is het enthousiasme al groot bij de teamleden. “Niemand van ons heeft nog conditie of kon een balletje slaan, maar na twee weken gaat de techniek al redelijk vooruit, dankzij de ervaren trainers natuurlijk”, zegt een lachend teamlid Sander Jongsma. Door de strenge corona maatregelen mag het clubhuis pas op 1 juli open. “Dat is iets waar we wel naar uitkijken. Want gezelligheid en het sociale aspect is de reden voor het oprichten van dit team”, zegt voorzitter Prins.

Teamleden gevraagd
Het team bestaat nu nog uit 5 à 6 leden. “Daar kunnen nog zeker meer bij. Want dan kunnen we de oefenvormen uitbreiden, leuke partijtjes onderling spelen en is de gezelligheid na afloop nòg groter. Om competitie te spelen hebben we minimaal zeven spelers nodig, het liefst nog meer vanwege de wissels”, zegt Prins. Behalve recreanten hoopt HCHR ook meer jeugdspelers aan zich te binden. Voor meer informatie kun je contact opnemen door een mail te sturen naar info@hchr.nl

Henk Damkat (l) werd door bestuurslid Ben Prins (r) bedankt voor zijn jarenlange inzet voor Radio 350. Hij overhandigde namens het bestuur en medewerkers een presentje.
Henk Damkat stopt als reporter bij 350 6 uur geleden
Herdenking in 2023 op de Canadese Begraafplaats
George Brewster (101) bij herdenking 8 uur geleden
Afbeelding
Draaien maar! 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 17 uur geleden
De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland voor zaterdag 18 mei.
Maik Duin scoort knappe tweede plaats op het TT Circuit Assen 30 apr, 10:17
Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 29 apr, 18:04
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27
Afbeelding
Cursus Jeugdnatuurbegeleider Sallandse Heuvelrug en Reggedal 28 apr, 17:58