Afbeelding

Kuier’n door het Hart van Holten

Historie

HOLTEN - De werkgroep Heemkunde van de Oudheidkamer Hoolt’n gaat binnenkort weer van start met de dorpswandelingen onder de naam ‘Kuier’n door het hart van Holten’. Onder begeleiding van een ervaren gids van de Oudheidkamer verkennen deelnemers tijdens deze wandeling historische locaties in het centrum van Holten. 

De rondleiding door het historische centrum van Holten begint bij de Oudheidkamer, waar de gids eeuwenoude verhalen uit het verleden vertelt. Wie kent bijvoorbeeld het relaas van de vroegere Holtense burgemeester Galenkamp? In 1906 bouwde hij aan de Dorpsstraat het allereerste gemeentehuis van Holten, waarvan vandaag de dag nog steeds een gevelsteen te zien is bij de ingang van het gebouw. Helaas eindigde zijn ambtstermijn in Holten niet zonder controverse. Deelnemers aan de rondleiding zullen van de gids het volledige verhaal horen, evenals tal van andere anekdotes over Holten en zijn inwoners.

De afsluiting van de dorpswandeling is bij Cafe-IJssalon de Biester waar iedere deelnemer een ijsje krijgt. De tour duurt zo’n anderhalf uur en vindt plaats in de mei-, zomer- en herfstvakantie op de volgende woensdagmiddagen vanaf 14.00 uur: 1 mei, 3, 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus, 11 september, 23 en 30 oktober.

Deelname kost 5 euro per persoon, dit is inclusief een ijsje. Voor kinderen tot en met de lagere school kost deelname 3 euro. Pinnen is niet mogelijk, gelieve dus met gepast geld te betalen. Aanmelden kan via ohk.dorpsrondleiding@gmail.com. Voor groepen, op een ander tijdstip buiten de midweekse rondleidingen, is reservering mogelijk in overleg via 0548-363799. Op www.oudheidkamerholten.nl is meer informatie te vinden over Oudheidkamer Hoolt’n.

Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 3 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27
Afbeelding
Cursus Jeugdnatuurbegeleider Sallandse Heuvelrug en Reggedal 28 apr, 17:58
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
Bijen zijn zeer belangrijk voor het ecosysteem, helaas slinken hun aantallen.
Help Nederland in bloei te zetten 28 apr, 11:55
Het dumpen van tuinafval in de natuur lijkt misschien onschuldig, maar de gevolgen kunnen groter zijn dan je denkt...
Dump geen tuinafval in de natuur 27 apr, 18:10
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 27 apr, 14:05
Afbeelding
Dikke Banden Race in tuin van Parkgebouw 27 apr, 11:38