Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.

S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd

Sport

RIJSSEN/MARIËNBERG - S.v. Rijssen was op zaterdag 13 april met 2-6 te sterk voor directe concurrent Mariënberg tijdens hun wedstrijd.

Mariënberg begon sterk en nam al in de 5e minuut de leiding met een vroeg doelpunt, waardoor ze op een 1-0 voorsprong kwamen. Echter, in de 16e minuut trok s.v. Rijssen de stand gelijk dankzij een fraaie actie van Mark Breukink, die zichzelf vrij speelde en beheerst scoorde van dichtbij, waardoor het 1-1 werd.

Vlak voor de rust wist Mariënberg opnieuw te scoren na slordig uitverdedigen van s.v. Rijssen, waardoor ze met een 2-1 voorsprong de rust ingingen. Na de pauze toonde s.v. Rijssen veerkracht en kwam het al snel weer op gelijke hoogte met een doelpunt in de 49e minuut. Een hoge bal van Frank Averesch werd door Mark Breukink met het hoofd benut, waarmee hij zijn tweede doelpunt van de middag maakte.

Na rust bleef het momentum aan de zijde van s.v. Rijssen, dat in de 62e minuut de leiding nam met 2-3 na een kopdoelpunt van Mitchell Brugts, opnieuw geholpen door een scherp aangesneden assist van Frank Averesch. In de 72e minuut vergrootte s.v. Rijssen hun voorsprong naar 2-4 dankzij een prachtige volley van Frank Averesch zelf, na een uitstekende verlengende kopbal van Gerwin Hendrikse.

In de slotfase van de wedstrijd bouwde s.v. Rijssen hun voorsprong verder uit met doelpunten in de 84e en 90+2 minuut, waardoor de eindstand uiteindelijk 2-6 werd in het voordeel van s.v. Rijssen. Het doelpunt in de 84e minuut werd gescoord door René Koezen, die de rebound benutte van een vrije trap die op de paal belandde. Het laatste doelpunt van s.v. Rijssen kwam op naam van Mitchell Brugts, die met zijn indrukwekkende sprongkracht hoog boven de verdediging van Mariënberg uittorende.

De wedstrijd werd gekenmerkt door effectief spel van s.v. Rijssen in de tweede helft, waarbij de gehele basisopstelling, samen met de ingebrachte wissels, een belangrijke rol speelde met veel strijd en passie.

Op zaterdag 20 april zal s.v. Rijssen het opnemen tegen v.v. Avereest op Sportpark ‘t Opbroek om 14.30 uur.

Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 5 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27