De laatste Twents Culturele Avond werd in 2015 in het restaurant van het Parkgebouw gehouden met onder andere zanger Jan Ottink uit Rietmolen.
De laatste Twents Culturele Avond werd in 2015 in het restaurant van het Parkgebouw gehouden met onder andere zanger Jan Ottink uit Rietmolen. Foto: Jan Joost

Twents Culturele Avond 2.0 ‘Met ‘t oog op de dage’

Algemeen

RIJSSEN - De eerste Twents Culturele Avond sinds 2015 wordt donderdag 1 december gehouden in het Koetshuis van kasteel de Oosterhof. Het thema is “Met ‘t oog op de dage” en daarmee worden sinterklaas, de kerstdagen en de jaarwisseling bedoeld. 

De Twents Culturele Avond begint om 20.00 uur. De entree is 10 euro inclusief twee keer koffie/thee met kleine hapjes “met ‘t oog op de dage”. Met het oog op het beperkt aantal zitplaatsen wordt reserveren vooraf sterk aangeraden. Dat kan via info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Twente en het aantal personen. In het Koetshuis is nog geen pinautomaat, zodat vriendelijk wordt gevraagd de entree contant te voldoen. 

Medewerking wordt verleend door Gerrit Kraa met een kerstverhaal en ongewone kerstillustraties. Arie Jansen en Gerrit Dannenberg zorgen voor gedichten voor de tijd van het jaar. Er is een sinterklaas-kerstverhaal te zien en te horen.

Thea Kroese besluit de avond met achtergronden bij de eindejaarsgebruiken en gerechten die bij de feestdagen horen. Gerjanne van der Stouw verzorgt de muziek deze avond.

Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 1 uur geleden
Foto: Iris Wessels Fotografie
Column: De gemiddelde werkdag 6 uur geleden
Kinderen konden zich bij de Oosterhoffair onder meer vermaken met het vangen van eendjes.
'Ik sta hier met een grote glimlach!' 9 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 10 uur geleden
Henk Damkat (l) werd door bestuurslid Ben Prins (r) bedankt voor zijn jarenlange inzet voor Radio 350. Hij overhandigde namens het bestuur en medewerkers een presentje.
Henk Damkat stopt als reporter bij 350 23 uur geleden
Herdenking in 2023 op de Canadese Begraafplaats
George Brewster (101) bij herdenking gisteren
Afbeelding
Draaien maar! 2 mei, 13:18
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 2 mei, 08:00