De deelnemers van de vorige Gigakids typecursus met hun diploma's.
De deelnemers van de vorige Gigakids typecursus met hun diploma's.

Nieuwe ronde typecursus start in januari 2023 in de bibliotheek

Algemeen

RIJSSEN - Onlangs hebben de deelnemers van de Gigakids typecursus met succes deze cursus afgerond. De cursus krijgt in januari 2023 weer een vervolg. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool leren dan blind en met tien vingers typen. De cursus wordt gegeven in de bibliotheek.

Snel en zo foutloos mogelijk typen is een belangrijk vaardigheid voor kinderen om te ontwikkelen. Het is iets waar je een leven lang plezier van hebt. Kinderen die typevaardig zijn maken bovendien sneller hun huiswerk en houden zo veel tijd voor de leukere dingen in het leven over.

Op 18 januari 2023 start de Gigakids typecursus bij de bibliotheek Rijssen. De lessen zijn van 15.45 uur tot 16.30 uur. In deze prettige leer- en werkomgeving leren kinderen op hun eigen laptop of Chromebook typen. Er zijn twaalf wekelijkse lessen en de cursus wordt afgesloten met een examen. Het zijn online lessen en met een eigen inlogcode kunnen de kinderen op de site www.gigakids.nl inloggen. Een leuke typecursus die nog leuker wordt door de typespellen op de website. Er wordt ook tijd besteed aan het typen op andere manieren, zoals een Word opdracht en het maken van een eigen les.

De cursus wordt gegeven door Hermien van der Waal. Zij geeft al 11 jaar typeles in Rijssen-Holten, Hellendoorn en Nijverdal. Door een goede persoonlijke begeleiding leer je met 10 vingers en blind typen volgens de Gigakds methode. Met een aangepast programma leren ook kinderen met bijvoorbeeld dyslexie snel en op de juiste manier typen. Daarnaast wordt er goed op de houding gelet waardoor klachten zoals RSI voorkomen kunnen worden.

Toetsenbordvaardigheid voor kinderen van de basisschool is belangrijk, zodat ze sneller hun huiswerk kunnen maken. Op veel basisscholen wordt er steeds op jongere leeftijd begonnen met digitale lessen en huiswerk. Ook in het bedrijfsleven gaat steeds meer digitaal en is deze vaardigheid niet meer weg te denken. Kinderen hebben er nu wat aan en zijn goed op de toekomst voorbereid.

Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 8 uur geleden
Foto: Iris Wessels Fotografie
Column: De gemiddelde werkdag 14 uur geleden
Kinderen konden zich bij de Oosterhoffair onder meer vermaken met het vangen van eendjes.
'Ik sta hier met een grote glimlach!' 16 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 18 uur geleden
Henk Damkat (l) werd door bestuurslid Ben Prins (r) bedankt voor zijn jarenlange inzet voor Radio 350. Hij overhandigde namens het bestuur en medewerkers een presentje.
Henk Damkat stopt als reporter bij 350 2 mei, 19:44
Herdenking in 2023 op de Canadese Begraafplaats
George Brewster (101) bij herdenking 2 mei, 17:42
Afbeelding
Draaien maar! 2 mei, 13:18
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 2 mei, 08:00