Mark Breukink trof het doel en was goed voor de 1-1 gelijkmaker.
Mark Breukink trof het doel en was goed voor de 1-1 gelijkmaker.

s.v. Rijssen gaat onderuit in uitwedstrijd tegen ASV Aadorp

Algemeen

AADORP - s.v. Rijssen verloor met 4-1 in de uitwedstrijd tegen ASV Aadorp op sportpark het Heuveltje. De ploeg van Björn Hodes had op basis van het spelbeeld minstens een gelijkspel verdiend maar slaagde er niet in om zichzelf te belonen. 

Met slechts twee punten verschil op de ranglijst was de uitwedstrijd tegen ASV Aadorp een echte kraker. Dit was ook terug te zien in de felheid van beide elftallen. En juist die felheid werd zwaar bestraft toen de scheidsrechter rond de zestien meter een vrije trap toe kende aan ASV. De rechtsbuiten van ASV ging achter de bal staan en wist letterlijk de winkelhaak van de goal te vinden. Onhoudbare voor doelman Tim Paalman. s.v. Rijssen ging ondanks deze tegenslag verder met strijden. Een afstandsschot van Wilco Hoevink werd half gekeerd door de doelman en aanvaller Frank Averesch was zeer alert op de rebound. Hij stond plots oog in oog met de doelman en legde de bal breed op meegelopen Mark Breukink die de gelijkmaker binnen kon tikken. Niet veel later werd Wilco Hoevink naar de grond gewerkt in de zestien meter, maar de scheidsrechter gaf geen penalty. 

Na rust ging s.v. Rijssen door met daar waar het gebleven was. Het was gevaarlijker en beter dan haar tegenstander maar tot echte kansen kwam het niet. Totdat Mark Breukink de diepte in dook na een snel genomen inworp van Frank Averesch. Hij doorkruist zijn tegenstander in de zestien meter en wordt overduidelijk gehaakt. Onder luid protest wijst de scheidsrechter opnieuw niet naar de penaltystip. Vervolgens komt de linksback van ASV Aadorp op en centrale verdediger Niek Averesch probeert hem te stoppen door een sliding, maar hij mist de bal. De opkomende linksback springt op om de sliding te ontwijken. Een terechte gele kaart zo zou je zeggen, maar ook dit keer oordeelt de arbiter anders en trekt de rode kaart. Met één man minder werd het een lastige opgave voor s.v. Rijssen. Helemaal als het kort daarna ook 3-1 wordt door een werkelijk prachtige volley. Daarna gokt s.v. Rijssen op de aansluitingstreffer en geeft daardoor de ruimte achterin weg. Deze ruimte werd benut door de Aadorpers die in de 85e minuut de 4-1 maken.

Zaterdag 3 december neemt s.v. Rijssen het op tegen de koploper uit Bornerbroek. Het zal spelen op sportpark ‘t Opbroek om 13.30 uur.

Het dak is dicht en dus kan er in het smalspoormuseum doorgewerkt worden.
Bouw van museum vordert gestaag 5 uur geleden
Afbeelding
Declan Trezise is de winnaar van de ronde van Overijssel 2024 5 uur geleden
SeniorWeb Ambassadeurs 2016
Workshop over het maken van een online reisdagboek 10 uur geleden
Het gaat om vier grote windturbines met een tiphoogte van 280 meter.
Inloopbijeenkomst over komst vier windturbines 13 uur geleden
Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 3 mei, 17:29
Foto: Iris Wessels Fotografie
Column: De gemiddelde werkdag 3 mei, 12:11
Kinderen konden zich bij de Oosterhoffair onder meer vermaken met het vangen van eendjes.
'Ik sta hier met een grote glimlach!' 3 mei, 09:41
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07