Mariëlle van Gessel (links) en Myrthe Bregman van de hulporganisatie Youth for Africa (Y4A) in de studio van Radio 350. Rechts presentator Anja Brok.
Mariëlle van Gessel (links) en Myrthe Bregman van de hulporganisatie Youth for Africa (Y4A) in de studio van Radio 350. Rechts presentator Anja Brok. Foto: RTV 350

Oliebollen & zomerkleding voor kansarmen in Ghana

Algemeen

Jongeren van de hulporganisatie Youth for Africa (Y4A) komen in december weer in actie om hulp te bieden aan kansarme mensen in Ghana. 

RIJSSEN - In het radioprogramma PlatZat vertelden Mariëlle van Gessel (16) en Myrthe Bregman (18) van Y4A wat ze doen en hoe zij hulp verlenen aan mensen in Ghana die het zo veel minder hebben dan wij in Nederland.  

Allereerst is het mogelijk dat mensen zomerkleding kunnen afstaan. “De kleding moet bruikbaar zijn. Een vlekje is geen probleem”, volgens Myrthe, “maar het moet niet versleten zijn.” De kleding kan worden afgeleverd bij Wattstraat 1. En dat kan de hele maand december nog gebeuren. In Ghana is de afgelopen tijd gewerkt aan een ict-gebouw bij een school, zodat leerlingen ook digitale technieken kunnen leren. Ook waterpompen zijn van levensbelang voor de bevolking daar. En er staat een werkvakantie naar Afrika op het programma.
Op zaterdag 10 december worden oliebollen gebakken bij bakkerij Tijink aan de Roelf Bosmastraat 45. Vanaf 8.00 uur ‘s morgens tot in de middag worden oliebollen bereid. Meer informatie over Y4A staat op de website

www.youthforafrica.nl

Henk Damkat (l) werd door bestuurslid Ben Prins (r) bedankt voor zijn jarenlange inzet voor Radio 350. Hij overhandigde namens het bestuur en medewerkers een presentje.
Henk Damkat stopt als reporter bij 350 6 uur geleden
Herdenking in 2023 op de Canadese Begraafplaats
George Brewster (101) bij herdenking 8 uur geleden
Afbeelding
Draaien maar! 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 18 uur geleden
De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland voor zaterdag 18 mei.
Maik Duin scoort knappe tweede plaats op het TT Circuit Assen 30 apr, 10:17
Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 29 apr, 18:04
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27
Afbeelding
Cursus Jeugdnatuurbegeleider Sallandse Heuvelrug en Reggedal 28 apr, 17:58