Afbeelding

Twente wint Overijsselse schrijfwedstrijd

Algemeen

ZWOLLE – Twente scoort goed in de Overijsselse streektaalschrijfwedstrijd.

Bert Wolbert uit Rossum was de winnaar van de Schriefwedstried van Overijssel Verwoord. Hij werd op de voet gevolgd door Ina Mennegat uit Enter en Antoon Bosch uit Nijverdal won de derde prijs.

Vorige week donderdagavond werden de prijzen uitgereikt door cultuurgedeputeerde Hester Maij in Schouwburg Odeon in Zwolle. De streektaalwedstrijd was een onderdeel van de jaarlijkse verkiezing van het beste Overijsselse fictie en non-fictieboek van het jaar 2016.

Droad
De streektaalschrijvers hadden hun fantasie losgelaten op het thema "Oonder een droad deur vretten". Bert Wolbert beschreef in zijn verhaal een verboden verhouding tussen een vrouwelijke rechter aan de Almelose rechtbank en de beheerder van het bedrijfsrestaurant. De escapade kwam aan het licht door een publicatie in de bijlage van de TC Tubantia. Ina Mennegat uit Enter liet haar hoofdpersoon nadenken over de zin van het leven de voor- en nadelen van een buitenechtelijke verhouding. Antoon Bosch uit Nijverdal had van zijn verhaal een spoorwegallegorie gemaakt en met zijn hoofdpersoon liep het niet zo gunstig af. ???????De juryleden Frouk Alice Weijs uit St. Jansklooster, Gerrit Kraa uit Bornebroek en Gerrit Dannenberg uit Rijssen waren goed te spreken over de kwaliteit van de ingezonden verhalen. "Er wordt met goed resultaat geschreven over onderwerpen uit het echte leven en dat is een goede ontwikkeling," aldus de jury. De verhalen en het juryrapport zijn te lezen op de website van Overijssel Verwoord, georganiseerd door de Rijnbrinkgroep uit Nijverdal, de voormalige Overijsselse Bibliotheekdienst.

Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 21 uur geleden
Afbeelding
Cursus Jeugdnatuurbegeleider Sallandse Heuvelrug en Reggedal 22 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
Bijen zijn zeer belangrijk voor het ecosysteem, helaas slinken hun aantallen.
Help Nederland in bloei te zetten 28 apr, 11:55
Het dumpen van tuinafval in de natuur lijkt misschien onschuldig, maar de gevolgen kunnen groter zijn dan je denkt...
Dump geen tuinafval in de natuur 27 apr, 18:10
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 27 apr, 14:05
Afbeelding
Dikke Banden Race in tuin van Parkgebouw 27 apr, 11:38
Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 26 apr, 17:39