Afbeelding

Raamdecoratie heb je nodig

Algemeen

Wat voor 'n huis je ook hebt, raamdecoratie is iets wat je nodig hebt. Want wat wij nodig hebben in ons huiselijke leventje is privacy. Met raamdecoratie kan je de inkijk naar binnen verminderen. Dus feit: raamdecoratie heb je nodig. En dan komt nu het moment van keuzes maken. Wist je namelijk wel dat wij van Thuisin 10 verschillende soorten raambekleding hebben? En van bijna al die soorten ook nog verschillende varianten? Hoe maak je daar een keuze in? En voor welke kamer kies je nu welk soort?

Laat ik eerst beginnen met nog een klein feitje; je eigen smaak. Als jij fan bent van vouwgordijnen en ik raad je aan deze niet in de keuken te hangen en jij wilt dat wel: gewoon doen hè.

Keuken
Over de keuken gesproken. Vanaf ongeveer de jaren '80 tot nu bouwen ze de keuken steeds vaker aan de voorkant van het huis. Daar komt dat privacy dingetje weer. In die woningen is iets voor de ramen hangen toch echt wel een must. Maar wat? Iets met stof is minder ideaal, stof is niet zo gek op vetspetters. Al kan je duettes en plissés prima schoonmaken. Mijn voorkeur voor de keuken zijn de aluminium jaloezieën. De vaak iets kleinere ramen zijn ideaal voor de smalle lamellen van de jaloezieën. En het aluminium is erg makkelijk schoon te maken.

Woonkamer
Dan duiken we de meest zichtbare kamer van je woning in: de woonkamer. Wat je hier kiest ligt meer aan de stijl die je in huis hebt. Heb je een landelijke en romantische kamer, dan zijn vouwgordijnen of shutters de beste keuze. Met vouwgordijnen kan je kiezen uit transparante en verduisterende versies, voor als je het donkerder of lichter in je kamer wilt hebben. Meer een modern of Scandinavische stijl? Denk dan aan horizontale/houten jaloezieën of duettes/plissés. De laatste 2 zijn ook verduisterend, semi-transparant en in transparant te vinden. Lamellen of paneelgordijnen staan perfect bij extreem hoge ramen.

Slaapkamer
De eis voor je slaapkamer is dat het donker moet zijn. Shutters, houten jaloezieën en rolgordijnen zie je dan ook het meest. Let op de stijl van je slaapkamer én of de raambekleding past qua stof, kleur en materiaal bij je gordijnen.

Is het al iets duidelijker? Persoonlijk advies over welke keuze je moet maken voor welke kamer krijg je bij je ons in de winkel. Daar nemen ze alle tijd voor je. Alle tijd, zodat je écht de beste keuze maakt.

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 13 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48