Afbeelding

Kerstbomenactie TODA levert nieuw record op

Algemeen

RIJSSEN - Het was op de koude zaterdagochtend 9 januari even glibberen en glijden op de verzamelplaats aan de Enterstraat in Rijssen voor de leden van gospelkoor TODA. Nieuwjaarswensen hier, elleboogje daar, felicitaties voor een jarige, kortom allemaal een beetje anders dan normaal in coronatijd. Gelukkig kon de kerstbomenactie wel doorgaan.

Al gauw verspreidden de kleine en grote aanhangers zich over heel Rijssen en directe omgeving. De meeste kerstbomen lagen al klaar. Keurig in de tuin, op de oprit, onder de carport, achter de schutting, in het steegje, bij de containers of aan de weg. “Het online aanmelden was weer voorspoedig verlopen. Enkelen hebben zelfs al 21 keer meegedaan aan deze ludieke actie, dat is natuurlijk heel fijn”, meent koorlid Arjen van der Berg namens TODA. Rond koffietijd werd de eerste lading naaldbomen gestort bij de Gemeentewerf. In andere jaren werden de bomen afgevoerd naar de ‘boakebouwers’ van het paasvuur in Dijkerhoek maar dat is ook allemaal anders vanwege corona.

Extra rit
Een tweede ronde langs de diverse huizen leverde weer leuke plaatjes op, een hele verscheidenheid aan kerstbomen verdween in de aanhanger. Van der Berg: "Voor toch nog wat extra telefonisch aangemelde kerstbomen reden we nogmaals door de Reggestad en deponeerden we rondom theetijd de laatste boom bij de werf. De stapel kerstbomen groeide tot een flinke hoop die vakkundig door de medewerkers van de werf in elkaar werden gedrukt. Ondanks alles kijken we terug op een zeer geslaagde kerstbomenactie, geen gezamenlijk koffiedrinken en lunch met erwtensoep en broodje worst, geen traditionele kerstboomfoto. Allemaal een beetje anders dan normaal dus. Maar wel een nieuw record aan kerstbomen, dus een mooi begin van 2021.”

Dank
Namens TODA alle aanmelders die hun boompje hebben bijgedragen (totaal 618 bomen) hartelijk dank en natuurlijk ook de kerstboomcommissie, medewerkers gemeente Rijssen-Holten en koorleden die hun steentje hebben bijgedragen. Volgend jaar hoopt TODA weer kerstbomen op te halen, dan op zaterdag 8 januari.

Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 10 uur geleden
Foto: Iris Wessels Fotografie
Column: De gemiddelde werkdag 15 uur geleden
Kinderen konden zich bij de Oosterhoffair onder meer vermaken met het vangen van eendjes.
'Ik sta hier met een grote glimlach!' 18 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 19 uur geleden
Henk Damkat (l) werd door bestuurslid Ben Prins (r) bedankt voor zijn jarenlange inzet voor Radio 350. Hij overhandigde namens het bestuur en medewerkers een presentje.
Henk Damkat stopt als reporter bij 350 2 mei, 19:44
Herdenking in 2023 op de Canadese Begraafplaats
George Brewster (101) bij herdenking 2 mei, 17:42
Afbeelding
Draaien maar! 2 mei, 13:18
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 2 mei, 08:00