Harry Mengers, zenleraar en oprichter van Zen.nl Nijverdal
Harry Mengers, zenleraar en oprichter van Zen.nl Nijverdal

Zen.nl Nijverdal viert lustrum

Algemeen

NIJVERDAL - Het Meditatiecentrum Zen.nl in Nijverdal, in het hart van Overijssel, bestaat 5 jaar. En dat wordt gevierd op zaterdag 4 september. Met soep. 

‘Als ik eet, dan eet ik’, zei een beroemde zenmeester en dat gaat over onverdeelde aandacht, leven in het nu. ‘Zenmeditatie is niet iets wat zo maar tot verbeelding spreekt’, vertelt Harry Mengers, zenleraar en oprichter, ‘En toch hebben meer dan 400 mensen uit heel Overijssel de afgelopen 5 jaar inspiratie weten te vinden in het Centrum’. Veelal is onrust, piekeren, een vol hoofd of slaapproblemen een aanleiding om iets te ondernemen. En zenmeditatie blijkt daar een goede uitweg in te betekenen. ‘Misschien is het wel mijn praktische aanpak. Dat mag je van mij verwachten als nuchtere Achterhoeker’, vertelt Mengers met een glimlach. 

Eigen levensvragen
‘Zen biedt tegelijkertijd diepgang. Uiteindelijk kom je terecht bij je eigen levensvragen’, illustreert Mengers, ‘Waar word ik gelukkig van? Waar kom ik mijn bed voor uit? Hoe kan ik beter voor mijzelf en anderen zorgen? Het zijn belangwekkende vragen. En het mooie is dat cursisten zelf vaak het antwoord wel weten. Zij krijgen van mij geen dogma’s, geen wetten, geen regels of een overtuiging mee. ‘Geloof mij niet, ga zelf op zoek naar de juiste antwoorden’, zeg ik er vaak bij. Het is een kwestie van de deksel eraf halen, letterlijk ont-dekken’. 

Inzicht vergroten
‘Verstilling, mediteren en allereerst aandacht voor jezelf helpt bij het inzicht vergroten in jezelf, tot de kern te komen. In de cursussen en ook met coaching word je daarin op weg geholpen. En als je die ontdekking gedaan hebt, maak je betere keuzes, voelt het rustiger en kun des te meer voor anderen betekenen.’ Zen is praktisch en alledaags. En oefent veel met aandacht voor het alledaagse. 

Kennismaken
Wil je kennismaken met zenmeditatie? Kom dan naar de proeflessen in augustus en september in het Zen.nl Meditatiecentrum, Piet Heinweg 1b, Nijverdal. Ga voor aanmelding naar https://www.zen.nl/nijverdal/gratis-proefles.html. De introductiecursussen starten vanaf dinsdag 7 september.

Lustrumfeest
En ‘aandacht’ is het motto van het lustrumfeest. ‘Als ik eet, dan eet ik’, is een uitspraak van een beroemde zenmeester. Stel je voor! Dus we gaan soep (met aandacht) eten voor alle nieuwsgierigen, fans, cursisten en oud-cursisten in en rond het hart van Overijssel: Nijverdal. En we gaan nog meer aandachtsoefeningen doen en een quiz. Het programma start om 15.00 uur aan de Piet Heinweg 1b en waaiert uit over Nijverdal. Meld je vast aan en ga naar: 

https://www.zen.nl/nijverdal/zenactueel/zen.nl-nijverdal-viert-feest/

Wil je kennismaken met zenmeditatie? Kom dan naar de proeflessen in augustus en september in het Zen.nl Meditatiecentrum, Piet Heinweg 1b, Nijverdal. Ga voor aanmelding naar https://www.zen.nl/nijverdal/gratis-proefles.html. De introductiecursussen starten vanaf dinsdag 7 september.

Proeflessen in augustus en september in het Zen.nl Meditatiecentrum aan de Piet Heinweg 1b in Nijverdal.
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 5 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 13 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 15 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 17 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04