Afbeelding

Kuier’n door het Hart van Holten

Historie

HOLTEN - De werkgroep Heemkunde van de Oudheidkamer Hoolt’n gaat binnenkort weer van start met de dorpswandelingen onder de naam ‘Kuier’n door het hart van Holten’. Onder begeleiding van een ervaren gids van de Oudheidkamer verkennen deelnemers tijdens deze wandeling historische locaties in het centrum van Holten. 

De rondleiding door het historische centrum van Holten begint bij de Oudheidkamer, waar de gids eeuwenoude verhalen uit het verleden vertelt. Wie kent bijvoorbeeld het relaas van de vroegere Holtense burgemeester Galenkamp? In 1906 bouwde hij aan de Dorpsstraat het allereerste gemeentehuis van Holten, waarvan vandaag de dag nog steeds een gevelsteen te zien is bij de ingang van het gebouw. Helaas eindigde zijn ambtstermijn in Holten niet zonder controverse. Deelnemers aan de rondleiding zullen van de gids het volledige verhaal horen, evenals tal van andere anekdotes over Holten en zijn inwoners.

De afsluiting van de dorpswandeling is bij Cafe-IJssalon de Biester waar iedere deelnemer een ijsje krijgt. De tour duurt zo’n anderhalf uur en vindt plaats in de mei-, zomer- en herfstvakantie op de volgende woensdagmiddagen vanaf 14.00 uur: 1 mei, 3, 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus, 11 september, 23 en 30 oktober.

Deelname kost 5 euro per persoon, dit is inclusief een ijsje. Voor kinderen tot en met de lagere school kost deelname 3 euro. Pinnen is niet mogelijk, gelieve dus met gepast geld te betalen. Aanmelden kan via ohk.dorpsrondleiding@gmail.com. Voor groepen, op een ander tijdstip buiten de midweekse rondleidingen, is reservering mogelijk in overleg via 0548-363799. Op www.oudheidkamerholten.nl is meer informatie te vinden over Oudheidkamer Hoolt’n.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 21 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 23 uur geleden
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42