Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.

Werkgroep Mariniers toont ‘Tamboers en Pijpers’ in Oudheidkamer Hoolt’n

Historie

HOLTEN - Al geruime tijd maakt de werkgroep Mariniers gebruik van een speciale ruimte naast de achterste expositieruimte in de Oudheidkamer Holten. De komende maanden zal de werkgroep daar een tentoonstelling presenteren met als thema ‘Tamboers en Pijpers’.

Als ambassadeurs van het Korps Mariniers verzorgen ze de muzikale begeleiding bij militaire ceremonies, taptoes en marsen, zowel nationaal als internationaal, terwijl ze ook actief kunnen zijn in operationele situaties. De Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers zijn nauw verbonden met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In deze tentoonstelling zijn verschillende muzikale attributen te bewonderen, evenals prachtig beeld- en geluidsmateriaal van de Tamboers en Pijpers. Ook is er een paspop te zien met een volledig uniform zoals dat gedragen wordt tijdens optredens.

Oudheidkamer Hoolt’n aan de Dorpsstraat 25-27 is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 uur tot 16.00 uur. Entree is gratis, maar een vrije gift is welkom. Op www.oudheidkamerholten.nl is alle informatie over de Oudheidkamer te vinden.


Militaire muziek van tamboers en pijpers van het korps mariniers op de Dam. 

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 14 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 20 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 22 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum gisteren
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42