Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.

De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo!

Onderwijs

RIJSSEN - Noah Ndikuriyo van de Willem Alexanderschool uit Rijssen heeft op 11 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 22 mei gaat Noah de provincie Overijssel vertegenwoordigen tijdens de 31ste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht. Als Noah wint mag hij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2024 van het Kinderboekenmuseum noemen.

Provinciaal voorleeskampioen werd Noah niet zomaar. Noah heeft het in de voorrondes moeten opnemen tegen maar liefst 413 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de lokale en regionale finales in de Bibliotheek en vervolgens tijdens de provinciale finale. De jury zei over Noah: “Van ons mag je het audioboek wel inspreken. Je leest rustig voor en je hebt een fijne stem om naar te luisteren!” Noah zelf, die voorlas uit ‘Bureau Speurneus en de junglebende’ van Jozua Douglas: “Ik heb er geen woorden voor. Ik wil vooral mijn klasgenoten bedanken voor alle support!”

Suzanne Goorhuis van Rijnbrink, die de provinciale finale organiseerde, hoopt net als Noah dat híj op 22 mei tot nieuwe Nationale Voorleeskampioen wordt gekroond. Als de beker naar Overijssel komt is dat een hele eer: de provincie levert de beste voorlezer van Nederland die ook nog een jaar lang kinderdirecteur wordt van het Kinderboekenmuseum.

Op 22 mei neemt de kampioen uit Overijssel het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies. De deskundige jury bestaat dit jaar onder andere uit de nieuwe Kinderboekenambassadeur en de finale wordt gepresenteerd door Edson da Graça.

Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 18 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 21 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 23 uur geleden
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42