Leden van MAC de Holterberg druk met de opbouw, met zittend scheidend voorzitter Jan Kampman met links naast hem André Vincent, voorzitter van de crosscommissie (foto: Coen van Hoevelaak).
Leden van MAC de Holterberg druk met de opbouw, met zittend scheidend voorzitter Jan Kampman met links naast hem André Vincent, voorzitter van de crosscommissie (foto: Coen van Hoevelaak).

MAC de Holterberg is al bijna 80 jaar actief in Holten

Sport

HOLTEN - Motor en Automobiel Club (MAC) de Holterberg viert volgend jaar haar 80-jarig bestaan, maar het bestuur is nu al bezig voorbereidingen te treffen voor enkele speciale evenementen. Dit weekend is er nog een ‘normale’ wedstrijd op de Zuurberg. Streven is in het jubileumjaar een wedstrijd voor het wereldkampioenschap zijspannen te organiseren.

“De eerste gesprekken over het organiseren van een Grand Prix zijn vorig jaar al gevoerd en de overkoepelende bond was positief”, vertelt André Vincent, voorzitter van de crosscommissie. “We hopen in juni het definitieve positieve antwoord te krijgen. Dan kunnen we aan de slag met de organisatie”, vervolgt André. 

Het zou mooi passen in het jubileumjaar in 2025 waar gevierd wordt dat de MAC de Holterberg tachtig jaar geleden werd opgericht door onder andere Johan van Geenhuizen en Herman Stukker. Tachtig jaar waarin de motorclub een vaste plaats in de Holtense gemeenschap heeft verworven en jaarlijks diverse evenementen organiseert. Nieuw is op 4 mei een grasbaanrace die in plaats van de regelmatigheidswedstrijd komt. “Een keer wat anders en het terrein naast het clubgebouw het Stuurhuus is zeer geschikt om het daar te organiseren”, vertelt scheidend voorzitter Jan Kampman. 

Jan is vijftien jaar voorzitter geweest en zal tijdens de algemene ledenvergadering op 23 april zijn taak als voorzitter neerleggen. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend en voorlopig zal het dagelijks bestuur bestaan uit penningmeester Seino Voortman en secretaris Wim Slijkhuis. 

Naast de grasbaanrace zijn er meerdere evenementen gepland waaronder een Trekkertrek wedstrijd en een klassieke motorenrit. Ook bestaat het crossbaanterrein ‘De Imhof’ 40 jaar en zal op 8 juni worden gevierd met diverse activiteiten. De wedstrijd aanstaande zondag stond lange tijd op losse schroeven, doordat met name het terrein waar de deelnemers moeten bivakkeren door de vele regen te nat zou zijn. “We hebben er zojuist rondgereden en het is droog”, vertelt André. “Een soort van generale voor de organisatie van de Grand Prix hebben we aanstaande zondag als we het Europees kampioenschap organiseren voor dames in de solo klasse, aangevuld met natuurlijk een zijspanklasse met veel Holtense deelnemers en enkele soloklassen”, zegt André. Een begin van twee drukke jaren van organiseren.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 14 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 20 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 23 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum gisteren
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42