Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.

Druk en succesvol weekend voor SVOD

Sport

REGIO - Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 april was een drukke tijd vol activiteiten voor de turnsters van SVOD Deventer, waaronder ook Chris Flim uit Rijssen.

Vroeg in de ochtend begaf turnster Sara de Groot uit Deventer zich naar de vloer in Nieuwleusen, waar de finale van Overijssel plaatsvond. Sara begon sterk met indrukwekkende prestaties op sprong en brug, waarbij ze ruime en elegante bewegingen liet zien. Op balk was ze wat voorzichtiger en maakte ze helaas een kleine fout bij de radslag, maar ze liet zich hierdoor niet ontmoedigen. Vervolgens liet ze een vrijwel foutloze vloeroefening zien. Aan het einde van de wedstrijd werd Sara uitgeroepen om plaats te nemen op het podium, waar ze de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen.

Chris en Renna

Terwijl Sara haar beste beentje voorzette in Nieuwleusen, begaven de junior turnsters Chris Flim uit Rijssen en Renna Alebate uit Bathmen zich naar Den Haag. Na succesvolle prestaties tijdens de voorwedstrijden en de halve finale hadden beide turnsters van de 1e divisie een plek weten te veroveren voor het NK. De wedstrijd begon met het onderdeel vloer, waar Chris een prachtige, artistieke oefening liet zien die een hoge score opleverde. Ondanks dat Renna niet helemaal fit was, turnde ze ook een mooie oefening. Op sprong voerde Chris een ruime tshukahara uit, terwijl Renna koos voor een gehoekte versie van de Yourchenko. Tijdens het inturnen voor brug liep Chris een bloedende blaar op, maar vocht ze zich moedig door de oefening heen. Ook Renna ondervond wat problemen, maar sloot af met een ruime dubbele salto. Bij het laatste toestel, de balk, was de jury onder de indruk van de ruime sprongen van Renna, maar helaas viel ze bij de loopsalto. Desondanks turnde ze verder naar tevredenheid. Chris had een wiebelige oefening, maar wist zich staande te houden op de smalle evenwichtsbalk van 10 cm breed. Beide eindigden ze in de top 15 van Nederland: Renna op de 13e plaats, net voor Chris die 14e werd. Tevreden met deze resultaten keken ze uit naar de toestelfinales die op het programma stonden voor zondag.


Chris Flim uit Rijssen en Renna Alebate uit Bathmen. 

Merle en Lina

Op zondag begon de dag vroeg voor de turnsters. Eredivisie turnsters Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen namen deel aan een voorronde in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Deze wedstrijd fungeert als een van de tussenstops op weg naar het NK, dat eind juni in Rotterdam Ahoy zal plaatsvinden. Merle Bouwmeester vertoonde een indrukwekkende gymnastische prestatie op de balk, terwijl Lina Ilkay ruime spagaatsprongen liet zien na een kleine hapering in haar acrobatische combinatie. Op de vloer bracht Lina een gracieuze oefening ten tonele, terwijl Merle haar grenzen verlegde door te beginnen met een anderhalve schroef en vervolgens haar routine voortzette op de klanken van ‘Guantanameritmo’. Tot slot voltooide Lina een gehoekte tsukahara over de pegasus. De komende weken zullen ze hun programma intensiveren om zich voor te bereiden op het NK eind juni.

Finales

In de middag was het opnieuw tijd voor Chris en Renna. Chris had zich gekwalificeerd voor de finale balk. Ondanks dat de zenuwen haar iets minder strak lieten turnen dan tijdens de plaatsingswedstrijd, slaagde ze er toch in om als zesde te eindigen in deze finale. Renna had een plek veroverd in de finale van het sprongtoestel. Ze voerde twee ruime sprongen uit die beloond werden met een zesde plaats. Kortom, een succesvol weekend voor beide turnsters.

Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 53 minuten geleden
Foto: Iris Wessels Fotografie
Column: De gemiddelde werkdag 6 uur geleden
Kinderen konden zich bij de Oosterhoffair onder meer vermaken met het vangen van eendjes.
'Ik sta hier met een grote glimlach!' 8 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 10 uur geleden
Henk Damkat (l) werd door bestuurslid Ben Prins (r) bedankt voor zijn jarenlange inzet voor Radio 350. Hij overhandigde namens het bestuur en medewerkers een presentje.
Henk Damkat stopt als reporter bij 350 22 uur geleden
Herdenking in 2023 op de Canadese Begraafplaats
George Brewster (101) bij herdenking gisteren
Afbeelding
Draaien maar! 2 mei, 13:18
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 2 mei, 08:00