Afbeelding

Collectieve offday voor Futsallers Excelsior’31 in derby

Sport

ALMELO / RIJSSEN - Tijdens de derby tegen Heracles Almelo Futsal presteerden de futsallers van Excelsior’31 vrijdagavond ondermaats, waarbij ze hun slechtste spel van het seizoen lieten zien. De Rijssenaren leden een zware nederlaag van 10-0. Excelsior’31 was nauwelijks herkenbaar als het team dat in de vorige speelronde verrassend en met sterk spel koploper en toekomstig kampioen TZR Fermonia Boys op 1-1 hield.

Het is een feit dat Excelsior’31 altijd moeite heeft gehad tegen Heracles Almelo Futsal, gezien de resultaten van de afgelopen jaren. Echter, het was beschamend dat Excelsior’31 met dubbele cijfers verslagen werd. Bij rust stond Excelsior’31 nog tegen een overkomelijke achterstand van 2-0, maar de thuisploeg had een licht overwicht tegen een moeizaam kansen creërend Excelsior’31.

Na de rust ging het volledig mis voor Excelsior’31. Hoewel de organisatie aan hun kant in de eerste helft verre van optimaal was, leek het in de tweede helft alsof er grote gaten vielen in de verdediging. De thuisploeg werd vrij spel gegund binnen hun gewenste speelsysteem, zonder dat Excelsior’31 veel tegenstand bood. Passlijnen werden niet afgesloten door Excelsior’31. Zowel de aanvallers als de flankspelers van Excelsior’31 stonden verdedigend niet op hun best of waren voortdurend een stap te laat, waardoor Heracles Almelo Futsal herhaaldelijk de diepe spits kon bereiken. De thuisploeg benutte elke kans die ze kregen. Aan de andere kant slaagde Excelsior’31 er niet in om veel te creëren in balbezit. Met uiteindelijk een 10-0 nederlaag.

Met deze wanprestatie tegen Heracles Almelo Futsal volgt Excelsior’31 hun beste competitiewedstrijd tegen TZR Fermonia Boys op. Dit toont de wisselvalligheid aan bij Excelsior’31. De Rijssenaren krijgen komende vrijdag de kans om zich te herstellen. In hun thuisbasis, Sporthal de Reggehal, staat het duel met FC Coronaas op het programma, met aftrap om 21.15 uur.

De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland voor zaterdag 18 mei.
Maik Duin scoort knappe tweede plaats op het TT Circuit Assen 10 uur geleden
Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 29 apr, 18:04
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27