Volgens Arnold Seppenwoolde, bestuurslid van Scouting Oosterhof-Niej Begin, is Scouting is een vrijetijdsbesteding waarbij buiten zijn, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.
Volgens Arnold Seppenwoolde, bestuurslid van Scouting Oosterhof-Niej Begin, is Scouting is een vrijetijdsbesteding waarbij buiten zijn, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

Er is weer veel te doen bij de scouting

Algemeen

RIJSSEN - Scouting Oosterhof-Niej Begin in Rijssen start dit jaar weer met allerlei activiteiten. De vereniging heeft ook na de coronaperiode ongeveer hetzelfde aantal leden behouden. Mede omdat er een relatief lange wachtlijst is. 

“Vooral bij de jongere speltakken is er een wachtlijst. Dat betekent dat er steeds weer nieuwe aanwas is. Scouting in Rijssen is populairder dan ooit en we zijn erg trots op de bloeiende vereniging die we op dit moment al jaren hebben. De kracht daarachter is dat er veel vrijwilligers elke zaterdag klaar staan om een mooie activiteit voor de jeugdleden te organiseren. Daarnaast investeren we ook veel in trainingen en groepsbindende activiteiten. Dat wordt in het bijzonder zichtbaar door de taken die onze drie praktijkbegeleiders hebben. Zij zorgen ervoor dat iedere nieuwe leiding een training volgt, dat er vervolgtrainingen gevolgd kunnen worden zoals bijvoorbeeld de kamptraining of de teamleiderstraining. En dat er frequent gesprekken worden gevoerd met de leidingteams over hoe het gaat en wat er nog verbeterd kan worden”, aldus bestuurslid Arnold Seppenwoolde.


Activiteiten

In de voorjaarsvakantie vindt de jaarlijkse actie ‘Taak voor ’n Knaak’ weer plaats. De jeugdleden gaan hierbij langs de deuren in hun buurt en bij bekenden om geld in te zamelen voor hun Hemelvaartskamp of zomerkamp. “Op 25 februari vieren we ‘Baden Powelldag’. Lord Baden Powell heeft in 1907 Scouting opgericht. Ondertussen is er ook alvast een commissie bezig met het voorbereiden van het 75-jarig jubileum van Scouting Rijssen in 2025. Het is heel fijn dat er nu ook weer groepssactiviteiten mogelijk zijn.” Op de vraag waarom kinderen aangeraden wordt om bij scouting te gaan is Seppenwoolde, die zelf ook al als 9-jarig jochie lid werd bij de scouting, heel duidelijk. “Scouting is een vrijetijdsbesteding waarbij buiten zijn, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Hoewel het een aantal jaren geleden vooral ouderwets leek, zijn de uitgangspunten van Scouting in 2023 juist weer heel actueel en aansprekend. Veel kinderen ontwikkelen zichzelf bij Scouting op een hele andere manier dan op school. Heel veel kinderen groeien door naar de oudere groepen en uiteindelijk naar de leiding, waardoor Scouting ‘a way of life’ wordt.”

Financieel gezond

In deze tijd worstelen veel verenigingen en clubs met hoge energieprijzen en daardoor noodgedwongen contributieverhogingen. Bij Scouting Oosterhof-Niej begin is dit (nog) niet aan de orde. “We kunnen de contributie voor Scouting al jarenlang relatief laag houden. Natuurlijk moeten we deze steeds indexeren, maar we hebben vooralsnog geen forse verhogingen door hoeven te voeren omdat we financieel gezond zijn. Dat komt mede door onze jaarlijkse tulpenbollenactie en financiële bijdragen van bijvoorbeeld de Rabobank en de Plus. Wanneer het voor ouders desondanks lastig is om de contributie te betalen, zijn daar in Rijssen gelukkig oplossingen voor, bijvoorbeeld door middel van het Jeugd Sport Fonds. Wel hebben we nu te maken met een verhoging van de energiekosten en ook worden de boodschappen duurder. Dat zullen we natuurlijk wel in de gaten moeten blijven houden. Met betrekking tot de trainingen en opleidingen van onze vrijwilligers kunnen we gelukkig hoog blijven inzetten. We zijn namelijk erg blij dat de gemeente Rijssen-Holten het grootste gedeelte van die trainingen en opleidingen vergoedt. Dit komt uiteindelijk ten goede aan een kwalitatief sterke vrijwilligersploeg.”

Afbeelding
De Lantaarn op stoom met The Doors Undercoversessie 1 uur geleden
Afbeelding
Fundatie-Fusion in het Kulturhus in Holten 2 uur geleden
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Zaalvoetballers Excelsior'31 onderuit bij koploper ZVV Ede 24 jan, 18:40
Afbeelding
Scrum brengt folkmuziek naar Rijssen 23 jan, 19:32
Afbeelding
Julia Seppenwoolde derde op NK Indoor Junioren D 600m 23 jan, 10:49
Afbeelding
Groen licht voor nieuwbouw ING-bank 23 jan, 07:48
Afbeelding
Apotheek Rijssen Noord opent maandag 23 januari haar deuren 22 jan, 20:08