Afbeelding

Sportclub Rijssen wint van DRC'12

Sport

RIJSSEN - Met Tim Bouwhuis in de basis, die Devlin Roesink verving, moest Sportclub Rijssen zaterdag thuis aantreden tegen het 1 plaats hoger genoteerde DRC'12 uit Almelo.
De aftrap werd verricht door pupil van de week Zsolt David (6), fan van het eerste elftal en keeper Ronnie Nijland. Sportclub begon voortvarend, maar DRC kreeg de eerste scoringskans. Omdat een vrije schop van DRC, net buiten de 16 meter van Sportclub tegen een hand kwam, kreeg DRC een strafschop: bal tegen de paal. Vanaf dat moment speelde Sportclub alleen. Een aanvalsregen op het doel van DRC. Pure pech dat Marcel Dangremond het doel niet trof bij twee goede pogingen. Toch werd het uiteindelijk 1-0 in de 22e minuut. Bij een cornerbal kopte Maxim van Straaten de bal via de graaiende handen van de keeper het doel in. Yousef - zoef zoef - Lahdo soleerde twee keer alleen op de doelman af maar tevergeefs. Op slag van rust krijgt Sportclub een vrije trap nadat Yousef onreglementair gestopt was. De bal die Maxim richting het doel slingerde kon door de keeper niet worden gecontroleerd, waarna goudhaantje Marcel er als de kippen bij was om de bal binnen te tikken: 2-0 dacht iedereen! Maar de grensrechter niet. Geen doelpunt. Na de rust een aanvallend Sportclub en een DRC dat op de counter loerde. Maxim zette de bevrijdende 2-0 op het scorebord. Hierna werd er gewisseld: debutant Jasper Kreijkes werd door Sportclub ingezet. Een goede zet: niet veel later na een spurt over de linker flank wist hij via buitenkant links de 3-0 binnen te tikken in de lange hoek. DRC bleef jagen en dat leverde 3-1 op. Daarna was het opnieuw Sportclubtopscorer Dangremond die de 4-1 liet aantekenen. Sportclub bracht daarna nog Glen den Drijver en Sander Egberts in en bleef zoeken naar het doel van DRC. Maar DRC kon nog scoren uit een strafschop, maar dat kon de feestvreugde niet bederven. 3 punten binnengehaald én er werd goed gevoetbald. De jeugd laat zien er klaar voor te zijn en dat is voor een aanhanger van Sportclub een fijn gevoel. Eindstand 4-2.